In 2020 heeft Perfect Earth naast haar nieuwe magazine ook een aantal toffe spellen gelanceerd: de mobiele app Perfect Earth Animals 2 en het kaartspel Perfect Earth Explorer. Met deze spellen krijgen (stads)kinderen op jonge leeftijd de kans om een band op te bouwen met de natuur, zodat ze daar op latere leeftijd weloverwogen beslissingen over kunnen nemen. 

Download de gratis app

Perfect Earth Animals is een digitale speurtocht

Met Perfect Earth Animals gaan kinderen samen met hun ouders in Nederlandse natuurgebieden virtuele dierenkaarten verzamelen. De kaarten worden verzameld op hun telefoon door naar specifieke locaties in natuurgebieden te navigeren. Via de plattegrond in de app zijn de dichtstbijzijnde dierenkaarten te ontdekken. De dieren die zijn uitgezet binnen de app komen ook daadwerkelijk voor in dat natuurgebied. Zo ontdekken kinderen welke dieren er in hun omgeving leven. Een soort Pokemon GO, maar dan met echte dieren ;-).

Bovendien verdienen ze dierenkaarten voor iedere gewandelde kilometer. Extra fijn: de app bevat géén reclame! 

Perfect Earth Explorer Kaartspel 

Naast de app die Perfect Earth heeft ontwikkeld, hebben ze ook een tof kaartspel uitgebracht die je met het gezin kunt spelen (7+). Met dit kaartspel bebossen de spelers hun eigen regenwoud en mogen ze daarin zelf dieren introduceren. De dieren kunnen alleen worden geïntroduceerd in regenwouden waar ze zich thuis voelen en dus moeten die regenwoud kaarten ook wel eerst gespeeld worden. Om het spel extra spannend te maken, bevat het ook nog 12 evenement kaarten voor verrassende ontwikkelingen. Met de korte feitjes die op de dierenkaarten staan vermeld, is dit ook een zeer leerzaam spel voor kinderen. 

 

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Indoor
  • Outdoor