IJsbeelden Festival  

Rieteweg 4, 8011AB Zwolle

  Dé winteractiviteit van Zwolle: het IJsbeelden Festival!

  Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Van zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 3 maart 2019 strijkt de adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw neer bij de IJsselhallen in Zwolle.

  Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival dit jaar is: “Wereldberoemde verhalen”.  De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het verhalenthema in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. “Special effects” met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer. Romeo en Julia, de Drie musketiers, Robin Hood, Harry Potter, Animal Farm, Allice in wonderland en nog veel meer verhalen worden ijskoud tot leven gewekt!

  Winter Wonderland

  De IJsselhallen wordt voor en tijdens de Kerstvakantie, 15 december t/m 6 januari, omgetoverd tot een Winter Wonderland. Hiervoor gelden dezelfde openingstijden als die van het IJsbeelden Festival zelf, 10.00 - 17.00 uur. De verwarmde hallen worden aangekleed in winterse sferen met aangepaste horeca. Voor de kinderen wordt een speciaal Winter Wonderland KinderPlaza gecreëerd. Een gratis plaza met kermisattracties, games en springkussens. Dinoland is ook vertegenwoordigd. 

  Treintje

  Een treintje brengt je na het bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival gratis naar de binnenstad van Zwolle, slechts 7 minuten lopen verwijderd van de IJsselhallen.


  Adres:

  Nederlands IJsbeelden Festival

  IJsselhallen Zwolle

  Rieteweg 4

  Adres

  • Adres: Rieteweg 4
  • Stad:  Zwolle
  • Land:  NL
  • Postcode:  8011AB