Scouting Huysmangroep lll

Almelose Kanaal 23, 8012 BX Zwolle

Huysmangroep III is een scoutinggroep in Zwolle, wij bestaan al sinds 1919. De III in onze naam is omdat we de derde groep in Zwolle zijn. Bij scouting Huysmangroep in Zwolle draait het om uitdaging en plezier! Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

Bevers

Bevers zijn jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar. De opkomsten zijn zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Maximaal 16 bevers vormen een groep. Bevergroepen zijn in principe gemengd.

Welpen – mowgli horde

De welpen van de Mowgli Horde zijn jongens van 7 tot 11 jaar. De opkomsten zijn op zaterdagmiddag van 14.30 tot 17.00 uur (’s winters tot 16:30). Ongeveer 24 welpen vormen een horde, die bestaat uit nesten van ongeveer zes welpen. Elk nest heeft een gids. Afhankelijk van de aard van de activiteit kan ook in andere groepjes gewerkt worden.

Welpen – shanti horde

De welpen van de Shanti Horde zijn meisjes van 7 tot 11 jaar. Iedere zaterdagochtend hebben ze opkomst van 10:00 tot 12:00 uur. Ongeveer 25 welpen samen vormen de Horde . De horde is verdeeld in nesten van ongeveer 5 welpen, elk nest heeft een gids en helper. Deze zijn meestal de oudste en meest ervaren welpen.

Scouts

Vanaf een jaar of 11 vliegen de kinderen over naar de scouts. Deze groep is voor kinderen van 11 tot 15 jaar.