Jeugdtheaterschool Zwolle

Blijmarkt 125, 8011ND Zwolle

Het podium is van jou!

Theater is veel meer dan tekst leren en dat opzeggen op een podium. Het is speltechnieken leren, theateroefeningen doen en rollen verdiepen. Maar bovenal is het samenwerken. Wij geloven erin dat de voorstelling van jullie is. Dit betekent dat iedere groep naar haar eigen voorstelling toewerkt en deze ook volledig zelf draagt. 

Aan de hand van een zorgvuldig samengesteld programma werken we een seizoen lang aan alles wat er nodig is. Onze docenten besteden aandacht aan repetitie, stemgebruik, tekstinterpretatie en samenspel. Alle producties worden speciaal voor of in samenwerking met jullie ontwikkeld.

Hoeverre jij de verdieping op wil zoeken bepaal je zelf. In de theaterjaarcursus voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar werken we aan een muziektheaterproductie waarbij samenspel en spelplezier centraal staan.

In de jongerengroepen (12 tot en met 17 jaar richten we ons verder op het acteer vak. We maken een eigentijdse producties en bieden lessen in acteermethodes en interpretatie aan.

Bij de opleidingsklassen (9 tot en met 13 en 14 tot en met 21 jaar) duiken we nog verder de diepte in. Naast de productielijn richten we ons op alle onderdelen van het theater. Speltechnieken worden uitgediept maar ook op maak vlak dagen we alle deelnemers verder uit.

Ieder talent verdient applaus, waarom niet dat van jou?

 

Leslocaties

Zwolle:
- Zwolle-Zuid in de Octopus
- Zwolle-West in Cultuurhuis Stadshagen
- Zwolle-Oost in de Katholieke PABO (Assendorp)
- Zwolle Noord in de Werkschuit (Aa-landen)
- Zwolle-Centrum in Odeon
- Opleidingsklassen in Odeon en De Spiegel
- Theaterwerkplaats Zukunft in Odeon en De Spiegel

Dalfsen:

Theater de Stoomfabriek

Ommen:

Theater de Carrousel

Hardenberg:

Loc+ Hardenberg