Virus, het kaartspel voor jullie getest!  

Virus is een spel wat in deze tijd heel erg toepasselijk is. Wij hebben het echter al een paar jaar (ik heb het ooit op een spellenbeurs gekocht) en spelen het vaak. Nu, in deze corona tijd, beleven we het spel wel anders dan een jaar geleden toen er nog geen corona was. Virus is voor 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar. 

Het doosje van het spel en de verschillende kaarten zien er grappig uit en sommige virusjes lijken echt op corona virussen. Vorig jaar hebben we daar natuurlijk geen oog voor gehad. Nu wel. Dat vinden mijn kids grappig.

Virus is een vrij eenvoudig kaartspel, je speelt het in ongeveer 20 minuten. Diegene die als eerste vier gezonde organen heeft wint het spel! Er zijn dus kaarten met verschillende organen er op. Maar er zijn ook virus kaarten. Dit zijn kaarten waarmee je een medespeler kan klieren. Als er een virus op je orgaan zit, moet je het eerst beter maken voor je verder mag. Ook zijn er medicijn kaarten, hiermee maak je een orgaan weer beter. Het leuke is, je kan ook immuun worden. En daarnaast zijn er een aantal extra leuke kaarten. Bijvoorbeeld de nieskaart hiermee “nies” je jouw virus weg naar een andere speler. Een transplantatie kaart. Hiermee mag je een orgaan van jou ruilen met dat van een andere speler. Zo zijn er nog een paar grappige kaarten die het spel een leuke wending kunnen geven.

Heb je de smaak te pakken, dan kun je dit spel uitbreiden met Virus 2. 

Bestel hier Virus via Bol.com

Met dank aan Go-Kids collega Saskia van Go-Kids regio Breda.

Zoek je nog meer leuke kadotips voor Sinterklaas, check dan onze Sinterklaaskadootjes blog.