Om een vakantiegevoel te krijgen hoef je niet perse op vakantie naar het buitenland. Dat kan ook gewoon lekker thuis! De kinderen hebben maar liefst 6 weken zomervakantie, dus hoe pak je dat aan om er thuis een leuke vakantie van te maken?

Go-Kids geeft je 15 tips voor een leuke ‘staycation’ in en om je eigen huis want daar is genoeg te doen!

Tip 1: Plan een aantal keren een dagje uit met het gezin: kano varen, zwemmen, pretpark, speeltuin of ga eens naar een museum bij jou in de buurt. Speciaal voor de zomer heeft Go-Kids samen met Indebuurt Zwolle een top 15 leuke uitjes voor zomer samengesteld! Of kijk natuurlijk ook op de Go-Kids agenda voor een leuke activiteit.

Tip 2: Plan verder zo weinig mogelijk en leef met de dag.

Tip 3: Je hebt vakantie, dus even geen huishoudelijke klussen zoals poetsen of de was. Lekker genieten van de quality time met de kinderen.

Tip 4: Maak je tuin gezellig in vakantiesfeer. Zet een (tipi) tent op, hang een leuke hangmat op, leuk verlichting met lampjes of kaarsjes, ballonnen etc.

Tip 5: Zorg voor genoeg vermaak in huis met boeken van de bieb, vakantie doeboeken, spelletjes voor buiten (bellen blaas, voetbal, badminton set), opblaas zwembad, waterpret met de tuinslang.

Tip 6: Haal lekker vakantie eten in huis: tropisch fruit, ijsjes, stokbrood of broodjes voor het ultieme vakantiegevoel. Maak een lekkere borrelplank met hapjes. Maak zelf ijsjes met de kinderen of ijsklontjes. Of ga samen bakken of koken!

Tip 7: Ga lekker uiteten met de kids (niet te veel koken tijdens je staycation!), naar restaurantjes in je eigen stad waar je nog niet eerder bent geweest. Of lekker BBQ’en thuis of buitenshuis

Tip 8: Ga naar eens naar een voor jullie nieuw en leuk zwembad of strandbad in de buurt.

Tip 9: Leuke zomer outfits kopen met de kids in de stad! (of regel oppas ;-))

Tip 10: Maak samen met de kinderen een playlist met leuke zomerse muziek. (via Spotify)

Tip 11: Kamperen in je eigen tuin is super leuk met de kinderen. Maak een tent of zet er een op. En voordat je gaat slapen nog even marshmallows bakken op een vuurkorf...

Tip 12: Misschien wel een hele belangrijke! Ga offline! Zet je out of office aan, mobiel aan de kant (alleen even kijken voor leuke tips op Go-Kids) en tv heb je in het buitenland ook niet nodig.

Tip 13: Plan een dagje uit met het gezin: kano varen, zwemmen, pretpark, speeltuin of ga eens naar een museum bij jou in de buurt. Speciaal voor de zomer heeft Go-Kids samen met Indebuurt Zwolle een top 15 leuke uitjes voor zomer samengesteld! Of kijk natuurlijk ook op de Go-Kids agenda voor een leuke activiteit.

Tip 14: Film marathon! Lekker met het hele gezin een middag of avond heel veel films kijken! Ideaal wanneer het regenachtig weer is. Of samen heel veel spelletjes doen.

Tip 15: Regel een logeerdate voor je kinderen. Altijd leuk om een dagje en nachtje bij je vriendje of vriendinnetje te zijn in de vakantie.

Tip 16: Zoek een leuke picknick plek uit en ga er lekker op uit met de fiets.


Fijne zomervakantie!