Sinterklaas komt natuurlijk op zaterdag 16 november aan in Nederland. Eerst gaat hij langs alle grote plaatsen zoals Zwolle en Kampen, maar op 23 november gaat hij ook op bezoek in de Zwolse wijken. Ook een aantal omliggende plaatsen brengt hij nog een bezoek.

Assendorp

Net als vorig jaar maakt Sint om 14.00 uur zijn entree in het Dominicanenklooster in Assendorp. Vanuit daar maakt het een tocht door de Assendorper straat en gaar hij daarna door het Assendorperplein waar het Sinterklaasfeest plaatsvindt. 

Zwolle Zuid

Sinterklaas komt uiteraard ook op bezoek in Zwolle Zuid. Hij komt in de ochtend aan in het Winkelcentrum en gaat ook nog een tocht door de wijk maken.

Aalanden

Vanaf 13.00 is er een Sinterklaas optocht vanaf de Bolder. Om 14.15 uur barst het Sinterklaas feest los in de Bolder. En wil je graag selfie's met de sint of pieten maken, dan kun je van 15.45 tot 16.15 in het winkelcentrum terecht.  En uiteraard is er ook weer de pietenband aanwezig.

Stadshagen

Ook dit jaar zal de Goedheiligman naar de grootste wijk van Zwolle gaan. Hij zal rond 11.45 op het Station van Stadshagen aankomen. 

Westenholte 

Op zaterdag 30 november komt Sinterklaas naar Westenholte!

 

Sint bezoekt niet alleen de Zwolse wijken op zaterdag 23 november. Hij gaat ook nog naar Zwartsluit, Giethoorn, Sint Jansklooster, Wijhe en nog meer plaatsen.  Wil je weten waar hij aankomt check dan hier het overzicht in onze agenda. 

Go-Kids aftelkalender en schoenzetkalender

Hoeveel nachtjes slapen voordat Sinterklaas komt en wanneer mag ik mijn schoen zetten. Dit zijn vast veel gehoorde vragen van je kind(eren).  Als Go-Kids hebben we hier iets op gevonden, nl. de Go-Kids aftelkalender en de schoenzetkalender. Zo wordt het voor kids heel duidelijk...

* Download hier de aftelkalender 2019 tot de intocht 

* En voor na de Sinterklaas intocht kun je onze  schoenzet kalender sint 2019 gebruiken.