Door de klimaatsverandering zijn sneeuw en ijs bijzonder geworden, dus als het kan gaan we met z'n allen lekker naar buiten genietend van al deze winterpret. De schaatskoorts is een Nederlandse traditie en die wil je toch graag aan je kinderen doorgeven. Maar waar kun je in deze regio lekker sleetje rijden en of schaatsen? 

schaatspret Go-Kids

Schaatsen op natuurijs

Het gebeurt de laatste jaren niet zo vaak meer, maar met een beetje nachtvorst krijgen wij Nederlanders als de schaatskriebels en dan wil iedereen heel graag gaan schaatsen op natuurtijs. Op deze plekken kun je heel goed schaatsen, mits de omstandigheden ook goed zijn. Check goed of het ijs betrouwbaar genoeg is en zoek nu niet de drukte op ( wel een uitdaging in deze tijd)

Oldenerpark Zwolle Zuid

In dit park zijn heel veel uiterwaarden plassen en deze zijn altijd vrij snel voorzien van een dikke laag ijs. Check wel even hoe de stand van het water is. 

Plas aan de Reggelaan en de Dobbe* in Aalanden 

Deze plas aan de Reggelaan vlakbij het Meander College is heel geschikt voor kleine kids om lekker te leren schaatsen. En wil je een stapje verder dan is de plas de Dobbe bij de het Winkelcentrum en het Zwarte Waterallee ook geschikt.

Wezenlandenpark* Zwolle

De grote vijver in het Wezenlandenpark  is perfect om te schaatsen. En na afloop kun je iets warms drinken bij het Paviljoen.

Plas achter Thorbecke School Berkum

Deze plas is iets minder bekend, maar dit is een ideale plek om te leren schaatsen en of als niet van toertochten maken houdt.

Vogelkijk hutten Windesheim

De plassen met de vogelkijk hutten vlakbij de IJssel zijn ook mooie plekken om te gaan schaatsen. Deze is ook wel bekend als Tichelgaten.

Uiterwaarden van IJssel en Zwarte Water

Op verschillende plekken in de uitewaarden van de IJssel en het Zwarte Water kan vaak geschaatst worden. Door het hoge water in de winter kan dit wel gevaarlijk zijn, dus check vooraf goed of het ijs betrouwbaar is. 

Grachten* Zwolle

En het meest ultieme is natuurlijk schaatsen op de grachten van Zwolle.  

Go-Kids schaatspret

Wavinvijver Holtenbroek, Twistvlietpark Stadshagen, Schellerpark en Ittersumerpark* 

* Deze vijvers, plassen en grachten  worden door de ijsmeesters van Rova in opdracht van gemeente Zwolle op dikte gecontroleerd en ze vegen het ijs schoon. 

Slootjes en plassen Giethoorn

Nog zo'n ultieme plek om de schaatsen is natuurlijk het pittoreske Giethoorn. Doordat het water hier nergens echt diep is, is schaatsen op veel plekken al snel mogelijk.  Giethoorn is bij uitstek voor de wat oudere kids die een toertocht schaatsen leuk vinden.

De ijsbanen zijn vaak alleen bestemd voor leden van de ijsbaan of vereniging. En vooral in deze coronatijd zijn de mogelijkheden nog beperkter en gaan niet alle ijsbanen open of werken ze met tijdslots. Check vooraf of de ijsbaan voor jou toegankelijk is.  Wellicht is er wel een mogelijkheid om lid te worden.

Netl Kraggenburg

De grote recreatieplas in Netl, de wildste tuin is gratis geopend voor publiek. Hier kun je heerlijk schaatsen en na afloop een lekker warm drankje drinken.

IJsbaan HWZ Kuyserhuislaan

Er is een kleine ijsbaan van IJsclub Zwolle ( Herfte, Wijthmen, Zalné)  aan de Kuyserhuislaan tussen de Heinoseweg en de Kas van Kaat.

WVF IJsbaan in Westenholte

Voor de ijsliefhebbers zijn er natuurlijk de ijsbanen, zoals de ijsbaan in Westenholte aan de Meester Koolenweg.

IJsvereniging Hattem

Vlakbij het centrum en jachthaven van Hattem ligt de ijsbaan van Hattem.

 

Heb je nog nieuwe schaatsen nodig, bekijk dan hier het uitgebreide schaatsaanbod

 

Nog meer schaatsplezier

Check ook alle ijsbanen en indoor skihallen in heel Nederland.
>> Nederland schaatsland!

Sleeën vanaf een helling

sleetje rijden Go-Kids

Je hebt slees in alle soorten en maten. Een echte old skool houten slee, kunststof slee, slee met een steuntje,  bobslee , maar heb je geen slee en wil je toch lekker glijden dan is een pannenkoekslede of glijmat perfect en heb je niks dan werken een stevige vuilniszak  en grote zwemband ook prima.

Vitens Zwolle

Naast het gebouw van Vitens (IJsselallee)  in Zwolle is een prachtige heuvel en deze is zeer geschikt om lekker van af te sleeën.

Wezenlandenpark Zwolle

Het dijkje dat het park van de kinderboerderij scheidt is ideaal om heerlijk naar beneden te glijden. Deze is zeer populair bij de jonge gezinnen. 

Hortensiaburg Zwolle

Als het Wezenlandenpark je iets te druk is en je wilt meer ruim baan hebben ivm je wat oudere kinderen dan is de Hortenisabrug ter hoogte van het kamp en het park een ideale plek omdat hier niet zo veel kleine kids komen.

Engelse Werk Zwolle

In het park het Engelse Werk is genoeg ruimte om heerlijk sleetje te rijden en er zijn ook voldoende heuveltjes om naar beneden te zoeven.

Leemkule Hattem

Deze diepe zandkuil is zeer geschikt voor de wat oudere kids en volwassenen, omdat de hellingen best wel steil zijn.

Lemelerberg Lemele

De beste plek in deze regio is natuurlijk by far de Lemelerberg. Hier kun je pas echt flinke meters naar beneden glijden. En na afloop je lekker opwarmen met warme chocomel bij de Kiosk naast het theehuis bovenop de berg.

Dijk langs de IJssel Zwolle

Op verschillende plekken op de dijk langs de IJssel, bijv. ter hoogte van het Kleine Veer, Engelse Werk, Klooienberg dijk of VreugdeHoeve kun je heel goed sleetje rijden.

Bos in Hattem

Het bos in Hattem in de buurt van Molecate is heuvelachtig en hier zijn wel plekken te vinden die goed te doen zijn om met een slee van af te glijden. Na afloop lekker op warmen met een warme chocomel  bij herberg Molecaten.

Ittersumpark Zwolle

De heuvel in dit park is perfect voor kleine kids om lekker naar beneden te glijden.

Park de Aalanden

In dit park aan kant van het Wolvejagtpad zijn wat heuvels die ook goed zijn voor een slee glijbaan.

Westerveldse bos Zwolle

Het bos bij Westerveld in Zwolle heeft natuurlijk een hele grote heuvel en deze is natuurlijk te gek om vanaf te sleeën.

We wensen je heel veel winterpret, maar doe voorzichtig.