Kinderen hebben, net als volwassenen, baat bij rustmomenten en ontspanning.  Middels technieken als Reiki kunnen ze zichzelf beter reguleren en omgaan met de vele prikkels en stressfactoren in de wereld om hen heen. Kinderen hebben momenten van rust nodig. Ze voelen veel en zijn vaak gevoelig voor signalen om ons heen. Veel gevoeliger dan volwassen mensen vaak zijn. Dit kan soms een beetje te veel worden voor hun hoofd en hun lichaam. Wij vroegen aan Reiki expert Saskia Nuij waarom Reiki juist voor kinderen goed kan helpen.

Lees verder na deze tips

Waarom zou Reiki kunnen helpen om prikkels te verwerken?

Kinderen moeten veel, er is social media, zowel thuis als op school. Daardoor is er minder tijd om te spelen, te lummelen, of je te vervelen. Door onder andere social media is de wereld harder.  Het is heel gewoon dat kinderen voor de tv of tablet aan het eten zijn. Hierdoor raken kinderen sneller overbelast. Overprikkeld. Er is een overvloed aan alles. Alles is energie en zendt trillingen uit op een eigen frequentie, naast de beelden en de geluiden, welke ook energie zijn, geeft ook ons lichaam energie af. En alle mensen doen dat. Wanneer je overprikkeld bent, dan pikken kinderen de energie van een ander ook makkelijker op. Zij zijn soms nog te jong om uit te kunnen leggen of het hun eigen energie of die van een ander is. Angst, slecht slapen, buikpijn die niet herleidbaar is, huilerig zijn en boosheid zijn het gevolg. Reiki kan dan helpen deze prikkels te kanaliseren. 

Leren omgaan met energie en prikkels

Sommige kinderen hebben een teveel aan energie, anderen weer te weinig. Door Reiki te krijgen worden kinderen rustiger, ze komen weer terug bij hun eigen gevoel, hun eigen gedachten, hun eigen belevingswereld, hun eigen fantasie. Door middel van spel, tekenen, visualiseren, leer ik kinderen hoe met de energie om hen heen om te gaan. En vooral wat hun emoties zijn. Door met Reiki te werken, implementeer je dat in je lichaam. De zachte handoplegging herinnert het lichaam er weer aan dat het zelf kan werken, dat de energie kan stromen en dat wat je leerde in je systeem wordt opgeslagen. Door Reiki te ontvangen, leren kinderen meer over hun eigen lichaam en geest. (Hooggevoelige) kinderen hebben vaak moeite met het stellen van grenzen en het beschermen van hun eigen energie.

Reiki kan hen helpen bij het ontwikkelen van een beter begrip van hun eigen grenzen en emotie. Je raakt er ontspannen van en komt zo terug bij de kern van jezelf. 

Dit lijkt ons in de huidige moderne maatschappij best een handige tool, want zeg nou zelf, we maken ons soms wel zorgen over wat al die schermpjes en online aanwezigheid met onze kinderen doet. 

Wil je meer weten over Reiki (met je kind), dan is Reikids de moeite waard om te onderzoeken.

Log In