Maud Wiefferink is eigenaar van de webshop PURE by Me. Ze schreef onderstaande gastblog voor ons.

Ondersteun jouw kindje met etherische oliën!

Etherische oliën lijken helemaal hip & happening, maar ze doen meer dan alleen een fijne geur in huis creëren. Etherische oliën zijn eigenlijk kleine wonderflesjes: ze worden gemaakt uit plantmateriaal en bevatten nog altijd de geneeskracht van de plant. Zo hebben etherische oliën diverse eigenschappen, zoals het stimuleren van het afweersysteem of het kalmeren van ons zenuwstelsel.

Hoe gebruik je etherische oliën voor kinderen?

Etherische oliën voor kinderen kun je op verschillende manieren inzetten, bijvoorbeeld door een olie te verstuiven via een aromadiffuser. Een diffuser kun je plaatsen in de woonkamer bij onrust of verkoudheid of op de kinderkamer om de slaap te ondersteunen. Wanneer je geen gebruik wilt maken van een diffuser, dan kun je eventueel ook een spray of een roll-on gebruiken. Deze zijn al kant en klaar gemaakt (door de oliën te verdunnen) en zijn geschikt voor direct gebruik, handig voor onderweg, op school of tijdens een weekendje weg bijvoorbeeld.

  • Etherische olie: Heerlijk om te verstuiven in een diffuser of om er een massageolie van te maken met een basisolie. 
  • Roll-on: Deze kunnen de kindjes rollen, vaak vinden ze het heel leuk om dit zelf te doen. Fijne plekken om te rollen zijn op de polsen, in de nek en/of achter de oren en onder de voetjes.
  • Spray: De sprays kun je sprayen in de slaapkamertjes of bijvoorbeeld 10 a 20 cm boven het hoofd (ogen dicht!).
  • Balsem: Bijvoorbeeld de Zeehondje Hoestbalsem is een hele fijne om te smeren op de bovenrug, de borst en eventueel onder de voetjes.

Etherische oliën voor kinderen

Hoe weet je nou welke etherische olie je moet gebruiken voor je kindje? Het belangrijkste is om te kijken voor welke klacht of kwaal je de oliën wilt inzetten. Heeft jouw kindje moeite met slapen? Is je kindje verkouden? Kan het wel wat extra zelfvertrouwen gebruiken? Of wil je misschien extra ondersteuning voor het verwerken van prikkels en hooggevoeligheid. In de webshop van PURE by Me vind je een complete Kids Collectie met uitleg over alle oliën en vanaf welke leeftijd deze geschikt zijn.

Musthaves

Nu de scholen weer zijn begonnen is het misschien extra fijn om jouw kindje te ondersteunen. Wij delen een aantal musthaves:

  • Leeuwenkracht roll-on: Een fijne roller voor in de schooltas die jouw kindje ondersteunt bij meer zelfvertrouwen
  • Themabag HSP: Is jouw kindje (hoog)gevoelig? Dan is de Themabag HSP een fijne ondersteuning.
  • Slaap Schaapje: Veel kinderen moeten weer wennen aan de drukte van een schooldag. Slaap Schaapje helpt ze beter te ontspannen en zorgt ervoor dat de kindjes sneller inslapen.
  • Verkouden neusjes: De scholen zijn weer geopend en daarmee het ‘snottebellen seizoen’ ook weer. Verkouden Neusjes is een milde olie die jouw kindje helpt bij verkoudheid en griep.

Kortingscode

Met de code ‘gokids2021’ krijg je maar liefs 10% korting op het hele assortiment van PURE by Me (met uitzondering op de cadeaubonnen). De korting is geldig t/m 30 november 2021.