Eindelijk is er weer een festival in Zwolle! En wel een hele bijzondere...vol cultuur, kunst en muziek, gemaakt door leerlingen van Onderwijsroute &JIJ in opdracht van Zwolle Unlimited. NEMIA is speciaal voor kinderen en wij vertellen je graag wat meer over dit bijzondere evenement. 

NEMIA NEEMT JE MEE NAAR …

3 en 4 juli 

Nemia heeft een luisterend oor en een hart dat ruimte heeft voor jou. Festival Nemia neemt je mee naar je eigen fantasiewereld; waar je ook maar naartoe wilt! Het is een festival voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud, georganiseerd door derdejaars leerlingen van Onderwijsroute &JIJ. Kunnen zijn wie je bent, dat vindt Nemia heel belangrijk! Of je nou klein of groot bent, zwart of wit, jongen of meisje; je mag er zijn!

Het festival is een cultuureducatieproject van Onderwijsroute &JIJ en Stichting Zwolle Unlimited, in samenwerking met Teachers’ College van Windesheim. Het thema van festival Nemia is fantasie. Binnen dit thema zijn er verschillende activiteiten te doen. Zo veel, dat er voor iedereen wat leuks te vinden is!

Een luisterend oor

Nemia is het personage van het festival, en Nemia is er voor iedereen. Ieder kind heeft een eigen verhaal dat hij of zij kwijt moet. Dit kan je dwars gaan zitten als je je hart niet lucht. Dus Nemia is een luisterend oor met een hart dat ruimte heeft voor jou! Op het festival creëren we een speciaal plekje om je hart te luchten en je dromen te vertellen. Wij maken geen onderscheid tussen onze dromers; we laten de hoge onrealistische standaarden van de maatschappij los. Wij hangen geen labels aan wie je bent of waarin je gelooft. Wij bieden je de mogelijkheid om jezelf uit te vinden zodat je groeit als persoon.

Vaste festivalblokken met optredens en spelen

Het festival wordt gehouden op het terrein voor Productiehuis De Verhalenboot en op het Broerenkerkplein. Op 3 en 4 juli tussen 11:00 en 17:00 uur is het zover! Je koopt een kaartje per tijdsblok van twee uur. De kaartjes voor Nemia kosten €7,50 en daarvoor krijg je ook nog wat te eten en te drinken. Kaartjes kan je kopen via de website van Zwolle Unlimited of bij de ingang van het festival. 

Maar let op: via Go-Kids mogen we, zoals ieder jaar, ook wat kaartjes weggeven! Houd dus onze socials goed in de gaten!

3 en 4 juli artiesten

Voor de kinderen uit Zwolle en ommelanden van 4 tot 12 jaar. Met Jut en Jul, die Pipi Langkous spelen Theatergroep Nooitgedacht met een voorstelling over heksen, de bekende kinderartiest Dirk Scheele,  en de vrolijke formatie Hippe Gasten.

Hoe werkt het

Binnen jouw tijdsblok ga je eerst naar het terrein voor Productiehuis De Verhalenboot. Daar krijg je optredens van professionele artiesten. Na 45 minuten word je begeleid  naar het Broerenkerkplein. Dat is daar vlakbij. Daar kan je spelen met graffiti, je uitleven op een stormbaan, je kan je laten schminken en een lasergame spelen. Ook daar is weer een podium met optredens van jonge talenten. 

Een gegarandeerde heerlijke tijd!

Crowdfunding

Festivals moeten zich meer en meer zelf financieren. Go-Kids helpt al jaren mee met Zwolle Unlimited en kan van dichtbij meemaken hoeveel tijd en energie er in het organiseren van een festival gestoken wordt. Waardeer jij het ook dat deze festivals voor Zwolle behouden blijven? Natuurlijk is je grootste waardering een bezoek aan het evenement, maar je kunt ook doneren :) Help je ook mee? www.festivalnemia.nl

Nemia en Corona

Op de website van Nemia vind je de actuele informatie over Corona maatregelen tijdens het festival. Bekijk je ze even voordat je gaat? 

En vergeet niet, hier koop je je tickets: NEMIA tickets

Veel plezier!