Een bijzonder festival van verbinding en duurzaamheid. 

Nemia is een festival voor kinderen en onderdeel van Tussenland, dat voormalig Zwolle Unlimited heette en we allemaal wel kennen als een prachtig cultureel evenement in de binnenstad van Zwolle. Zwolle Unlimited heeft zich ontwikkeld tot een festival platform waar Tussenland en Nemia onderdeel van zijn. Het festival Nemia vindt plaats op 4 en 5 juni in het Ter Pelkwijkpark in de Zwolse binnenstad.  

Door jongeren georganiseerd!

Nemia is een bijzonder evenement, niet alleen omdat het speciaal voor kinderen is, maar ook omdat het wordt georganiseerd door jongeren van Onderwijsroute &JIJ van Openbaar Onderwijs Zwolle & Regio. Het is de bedoeling dat deze jongeren tussen de 14 en 16 jaar oud alles zo veel mogelijk zelf doen en regelen. Maar daar is natuurlijk wel hulp bij nodig. Het komt tot stand in nauwe samenwerking met Teachers’ College Windesheim en Festivalplatform Zwolle Unlimited. 

De jongeren zijn opgedeeld in de groepen Productie en Organisatie, Facilitair, Communicatie, Hoofdrollen, Foto en Film. Zo is er voor ieder wat wils, leren de jongeren ontzettend veel wat deze rollen inhouden en zorgen ze er samen voor wat er gaat gebeuren en hoe dat allemaal gaat gebeuren. 

Crowdfunding

Bij een festival bouwen komt ontzettend veel kijken. Het begint allemaal bij het plan. Er moet een plan en een thema komen. Het thema van dit jaar is verhalen van de zee geworden. Dan moet er een planning gemaakt worden van wat en wanneer dat geleverd moet worden. Activiteiten moeten worden bedacht en geregeld, er moet een website komen met uitleg en video’s. Maar ook moet er crowdfunding opgestart worden, want zonder geld kom je nergens. Het festival is namelijk gratis toegankelijk met een honesty systeem. Je kunt dus ter plekke een bijdrage geven, maar dat kun je ook vooraf doen middels crowdfunding. Daar help je de jongeren echt mee.

En tot slot is het natuurlijk ook erg belangrijk dat de boodschap naar buiten komt. De jongeren vinden het namelijk heel erg belangrijk dat het duidelijk is dat IEDEREEN welkom is op ons festival. En het mooie is, ze doen alles met een gedachte er achter. Zo proberen ze alles zo natuurvriendelijk mogelijk uit te voeren. Ook willen ze mensen met elkaar verbinden. Mensen van verschillende leeftijden, culturen en overtuigingen.  Verbinding en duurzaamheid. Hoe mooi wil je het hebben? 

Help je ook mee om Nemia een succes te maken? Doneer dan middels deze crowdfunding

HELP MEE =>

Tot ziens in het Ter Pelkwijkpark op 4 en 5 juni!