Monkey Town Zwolle bestaat 1 jaar, Go-Kids reporters spreken met de eigenaar.

Go-Kids reporters Isabella en Luna spreken met de eigenaar van Monkey Town Zwolle over het 1 jarig bestaan van het indoor speelparadijs.  

14 december is het een jaar geleden dat bij Monkey Town Zwolle de deuren opengingen. Het indoor speelparadijs in Zwolle viert dit eerste jubileum met allerlei leuke activiteiten, met op 14 december als klap op de vuurpijl een heuse kinderdisco met DJ Special Jay.
Wij vonden het hoog tijd worden om eens van de eigenaar, Serge Bierhuizen, te horen hoe dit eerste jaar hem is bevallen in Zwolle. Go-Kids reporters Isabella en Luna mochten ieder 2 vragen stellen:

Luna: Waarom ben je Monkey Town begonnen?

Serge: Na een periode van 8 jaar in België waar wij een horeca bedrijf en organisatie bureau hadden zag mijn zwager (hij heeft ook Monkey Town Valkenswaard) dat er ruimte was in Zwolle om hier iets dergelijks te kunnen doen. Mijn vrouw en ik zijn toen samen met hem in ‘project Monkey Town Zwolle’ gestapt. Ik heb ervaring in het leiden van horeca gelegenheden, en ook ervaring met het organiseren van activiteiten. Om dit in combinatie met kinderen te doen leek mijn vrouw en ik erg leuk.

Isabella: Hoe is het om eigenaar van Monkey Town te zijn?

Serge: Ik ben apetrots! :). Het is heel tof om zoiets moois neer te kunnen zetten en met een fijn team samen te werken. En kinderen blij te zien is erg fijn, maar je ziet ook de ouders en opa's en oma's. Dus je spreekt heel veel verschillende mensen en dat is ook erg leuk.


Luna: Waarom hebben jullie het Monkey Town genoemd?

Serge: Het is natuurlijk een indoor klim en klauter paradijs voor kids. Als de kinderen hier zijn, zijn het net aapjes! De oprichter van Monkey Town heeft dat slim bedacht toch? En omdat de naam al bestaat, kan ik er hier in Zwolle gebruik van maken net als nog 40 andere vestigingen in Nederland. Dat noem je een Franchise. Een franchise geeft dit voordeel. Daarnaast helpen wij elkaar en geven tips en delen acties.


Isabella: Wat doe je zoal op een dag bij Monkey Town?

Serge: Ik doe niets! :) Grapje hoor, maar ik heb wel een heel fijn team van medewerkers die hier heel veel werk verrichten. Zo moeten de mensen kunnen eten en drinken, kinderfeestjes moeten worden georganiseerd, vragen beantwoord, toezicht gehouden en de zaak schoon gemaakt worden. Wij hebben een aantal Dagverantwoordelijken die het team voor ons aansturen, maar ik help soms ook mee achter de balie hoor, als het druk is. Maar ook als Monkey Town niet open is, werken we net zo hard! Zo moeten bestellingen geplaatst worden, werkroosters opgesteld worden, regelen van zaken met leveranciers, gemeente en andere instellingen en veel zaken rondom onderhoud. Daarnaast hebben we nog een horeca zaak in Drenthe. Dus we zijn altijd druk.Onze nieuwsgierigheid was nog niet helemaal bevredigd, dus we vroegen nog even door terwijl de kidsreporters lekker aan het klimmen en klauteren sloegen:

Wat heeft je het afgelopen jaar eigenlijk het meest verrast?

Serge: Wat mij vooral het meest verrast heeft, is het feit dat het zo moeilijk is om personeel te vinden. Dat is echt heel lastig en voor een bedrijf is het natuurlijk erg belangrijk om goed personeel te hebben. Wij hebben gelukkig een heel fijn team, maar het blijft een uitdaging om goede mensen te vinden. Daar zijn wij best druk mee. Wat ook leuk is aan Zwolle, is dat er steeds meer leisure aanbod komt en dat ondernemers vaak bereidwillig zijn om samen te werken. Dat is heel leuk om te zien. Samen zijn we immers Zwolle.


Dan volgt natuurlijk de vraag waar je dan het meest trots op bent?

Serge: Dat is toch duidelijk wel het team dat we hebben. We hebben een goed team waar we van op aan kunnen. Wat me wel opvalt is dat we weinig mannen hebben. Ik had graag een evenredige verdeling gehad, maar dat blijkt lastig. Het werk spreekt duidelijk meer vrouwen aan :).


Tot slot, als je een magische toverstaf had, wat zou je dan nog wensen?

Serge: Haha, dat verklap ik niet! :)  Ik zou nog wel graag de aankleding nog verder willen afmaken, met verschillende thema's werken. Maar veel meer te wensen heb ik niet, ik ben heel trots op wat er nu staat!
We vonden het leuk om Serge te interviewen en alles over Monkey Town Zwolle te weten te komen. En natuurlijk hebben we ook als echte aapjes nog lekker kunnen klimmen en klauteren.  We komen graag een keertje terug!


Groetjes,


Isabella & Luna