Go-Kids reporter Luna bouwt en creëert op het Makersfestival in Zwolle.

Zwolle - 19 maart 2022: We stonden 2 jaar geleden al te popelen, maar nu kon het toch eindelijk plaatsvinden. Op het voormalige Philips terrein aan de Ceintuurbaan in Zwolle lieten zowel bedrijven als Hogeschool Windesheim kinderen en volwassenen zien wat je met techniek en innovatie allemaal kunt doen. Klinkt saai? Helemaal niet!

Dat bleek wel uit de belangstelling. Die was erg groot maar omdat het ook groots was opgezet liepen we elkaar zeker niet in de weg. Bij aankomst kregen we buiten ondanks de koude wind een warm welkom en een mooi programmaboekje. Verdeeld over de verschillende hallen kon je allerlei activiteiten doen die gericht waren op innovatie en techniek. Mijn dochter Luna is een creatieve dame en zo blijkt maar weer dat techniek en creativiteit heel dicht bij elkaar liggen. Want door techniek kun je oneindig creatief worden!

Zo heeft Luna een tol gemaakt, een toren gebouwd van spaghetti en marshmallows, in 3D haar naam gemaakt en proefjes gedaan met warmte lampen. Want wist je dat zonnepanelen eigenlijk alleen maar het licht van de zon gebruiken en niet de warmte? Zonde toch! Breman heeft er een oplossing voor. 

We hebben kennis gemaakt met robots en ook werd uitgelegd wat er met Nederland gaat gebeuren als we nu niet iets aan klimaatverandering gaan doen. Best confronterend, maar ook goed om meteen innovaties te zien te krijgen die kunnen helpen. Dat geeft moed :). 
Luna vond het als creatieveling onwijs leuk om allerlei proefjes te mogen doen, en ik als ouder vond het onwijs belangrijk dat ze doorheeft dat techniek alles behalve saai is maar juist helpt om lekker creatief te kunnen zijn.  Na vandaag hebben Luna en ik nog meer door dat techniek de toekomst is, maar niet zonder creativiteit.

 

En wij vragen ons nu af:  heb je techniek nodig voor creativiteit, of heb je creativiteit nodig voor techniek? Misschien is dit een mooi thema voor een volgende editie? Oh, en de volgende keer nemen we een tas mee want we liepen met onze handen en zakken vol weer richting (elektrische) auto! 

-----------------
Over het Makersfestival Zwolle:

Het Makersfestival Zwolle wordt georganiseerd door Hogeschool Windesheim, Sterk Techniek Onderwijs (STO) en de Vrienden van Techniek. Zij vinden (ook) dat techniek magisch is én voor iedereen. Het Makersfestival is voor en (veelal) door de regio. Daarmee laten ze zien dat onze regio Zwolle groeit en bloeit op het gebied van ‘maken’. En de enorme schat aan kennis die er is. Deze kennis, maar vooral enthousiasme, delen makers tijdens het Makersfestival met kinderen en jongeren. 

Volgend jaar is er weer een Makersfestival in Zwolle, wij houden je op de hoogte! 

Kindviendelijke groet van Go-Kids Team Zwolle,
Luna & Riëtte