Op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari 2020 staken veel basisscholen in regio Zwolle en dus hebben wij leuke tips om iets leuks te gaan doen met de kinderen. Niet alle scholen staken, maar staakt jouw school of leerkracht wel, dan kan dit best lastig zijn om opvang te regelen, maar kon je vrij regelen dan kun je van een nood een deugd maken. Bekijk onze tips voor ouders en opa's en oma's die tijdens de stakingsdag eropuit willen met de kinderen of kleinkinderen.

Wat is er te doen in de regio Zwolle met kinderen op donderdag 30 en  vrijdag 31 januari.

Pathé Zwolle 

Pathé Zwolle vertoont ontzettend veel kinderfilms tijdens de stakingsdagen zoals Mees Kees, Dolittle, Spionnengeheimen, Jumanji en Frozen 2 (ook in 4 DX). Maar tijdens deze dagen zijn er ook voorpremières van Het Grote Slijmfilm met Zwolse Bibi en Kruimeltje.

Op 30 en 31 januari organiseert de nieuwe bioscoopfilm Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn samen met Nederlandse bioscopen een actie om het Bio Vakantieoord te steunen. Op deze dagen gaat 50 eurocent van ieder verkocht bioscoopkaartje naar dit goede doel. Op 1 februari zal tijdens de première van Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn in Pathé Tuschinski de cheque met het opgehaalde bedrag worden uitgereikt aan de stichting.

Zwembad de Vrolijkheid

Heb je een stakingsdag op 30 en of 31 januari? Bij zwembad de Vrolijkheid  staken ze niet. 
Het recreatie en peuterbad is donderdag 30 januari geopend van  09.30 – 17.00 uur en 6-banenbad van 12.00 – 15.30 uur

En op vrijdag 31 januari is het recreatie- en peuterbad 09.30 – 22.00 uur geopend. En vanaf 19.00 is er weer discozwemmen (t/m 12 jaar).
Het 6-banenbad is geopend van 12.00 – 15.30 uur

Giga Konijnenhol bij de Beerze Bulten

Combi spelen en zwemmen in het Giga Konijnenhol met ieder 2e combiticket gratis. Het Giga Konijnenhol is vanaf 10.00 uur geopend. Het zwembad is gesloten van 13.30 tot 16.30 uur i.v.m. zwemles, maar om 15.00 uur is er de theatershow in het Giga Konijnenhol.

Orchideeën Hoeve

Kom naar de Orchideeën Hoeve en beleef een waanzinnig avontuur in hetoverdekte junglepark. Om jouw bezoek extra avontuurlijk te maken ontvang je op 30 en 31 januari de speurtocht 'Kees Kaas op jungletocht’ geheel gratis (incl. prijsje na afloop) bij de ingang van het park. 

Speciaal voor de scholenstaking zal de ranger op donderdag en vrijdag om 14:00 uur de deuren van het Jungletheater openen om jouw kennis te laten maken met verborgen talenten uit het oerwoud De show is op vertoon van een geldig dagentreebewijs gratis bij te wonen en duurt circa 25 minuten.

Monkey Town Zwolle

Money Town Zwolle is vanaf 9.00 uur geopend. En combineer je uitje naar Monkey Town met het IJsbeelden Festival, want met je ticket van het IJsbeelden Festival ontvang je 2,- korting op de entrée van Monkey Town Zwolle (t/m 1 maart)

Krazy Kangaroo

Kom die dagen jumpen bij Krazy Kangaroo. Ze zijn eerder geopend!

Van 10:00 tot 12:00 uur, Kids Jump, vanaf 2 jaar
Van 12:00 tot 21:00 uur, Krazy Jump, vanaf 8 jaar

En wil je extra lang en voordelig jumpen, boek dan het Go-Kids jump arrangement. 

Stadkamer

Bij Stadkamer in het centrum worden op donderdag en vrijdag extra creatieve en technische activiteiten georganiseerd. Samen met je kind of kleinkind? Kom dan van 9.30 tot 12.00 uur naar Stadkamer centrum. De  activiteiten zijn voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Aanmelden is niet nodig.

Flierefluiter

De Flierefluiter is geopend vanaf 9.30 uur. En volwassenen  hebben gratis entree en kinderen betalen € 5,- entree. 

Bakkerijmuseum 

Het museum biedt extra activiteiten aan.  Op donderdag  en vrijdag mogen alle kinderen onder begeleiding van de bakker een eigen koekemannetje bakken. Deze activiteit is doorlopend tussen 10:00 en 16:00 uur.  Tijdens de stakingsdagen geeft de bakker om 12:00 uur een extra familievoorstelling. Het historische museumtheater vormt het decor voor drie kwartier bakplezier. Met deeg, een schaar, een paar krenten en vooral een grote dosis humor bespeelt de bakker het publiek tijdens het maken van broodfiguren. Zo leren jong en oud dat brood niet alleen lekker is, maar er ook nog eens fantastisch uit kan zien!

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Staken de docenten op jullie school ook? Het klimbos is gewoon open. Met de code: ikwilklimmen! krijg je zelfs 60% (!) Korting! (Moet je wel even online reserveren)!

Let op! Vanaf 10.00 uur is het mogelijk om te gaan klimmen, maar alleen als je online reserveert! Bij geen ochtend reserveringen zijn ze  vanaf 12.00 uur geopend.

IJsbeelden Festival

Ouders die aankomende donderdag en vrijdag met hun kinderen het IJsbeelden Festival bezoeken kunnen bij de kassa gebruik maken van een extra onderwijs-stakingskorting. Bij de kassa kunnen alle kids op deze dag voor € 5,- naar binnen. Kinderen moeten wel onder begeleiding van een ouder zijn. Om het uitstapje nog leuker te maken ontvangen alle kinderen een warme chocolademelk voor slechts € 1,00. Ouders betalen de reguliere prijs.

Net buiten de regio:  

Wildlands

WildCampus van Wildlands in Emmen. Kom op donderdag 30 of vrijdag 31 januari naar WILDLANDS. Naast korting op de entreetickets (16,50 voor kinderen)  heeft WILDLANDS op deze dagen WILDcampus georganiseerd. Zo kun je op je vrije dag toch nieuwe dingen leren! Heb jij altijd al een vraag willen stellen aan een dierverzorger, de dierenarts, diëtiste of directeur van WILDLANDS? Dan is dit je kans! 

Avontura Dronten

Op 30 en 31 januari staken de leraren. Dat betekent dat jij tijd hebt op gezellig te komen spelen! Tijdens de stakingsdagen organiseert Avontura een dierenspeurtocht.
Ze verstoppen dierenafbeeldingen door de Avontura. Heb jij alle dieren gevonden en van de gevonden letters een woord gemaakt? Dan kun je jouw antwoord doorgeven. Onder alle goede oplossing verloten ze vrijdagmiddag leuke prijsjes.
 Daarnaast geldt tijdens de staking de actie dat je een tweede kan ranja gratis krijgt!

Flevonice

Het mag dan wel niet echt vriezen, toch kun je lekker gaan schaatsen bij Flevonice. En ken je ons voordelige Go-Kids arrangement al? 

 

Check voor meer uitjes onze site.

Zoals je ziet; er is genoeg te doen. Maak er een leuke dag met je kids van.