Met je kind naar een wedstrijd kan soms een beetje saai zijn. Als je kinderen de hele tijd op een stoel moeten blijven zitten, is dat al snel een uitdaging...maar dat is bij de basketbal helemaal niet zo! Kinderen kunnen daar gewoon heen en weer lopen en wat nog mooier is, bij iedere zondagmiddag thuiswedstrijd is er een kids speelhal ingericht, waar kinderen lekker kunnen springen, kleuren of zelf een balletje kunnen gooien. Een wedstrijd is dan ook een uitje voor het hele gezin! Go-Kids reporters Aissa (4) en Samuel (9) gingen afgelopen zondag naar een wedstrijd:

Landstede Hammers wedstrijden zijn een uitje voor het hele gezin

De wedstrijd begint om 14:00 uur, maar vanaf 13:30 uur is de kidshal geopend. Dat is top, want de kinderen gingen in 1 streep richting kidshal! Eerst lekker rennen en spelen, voordat de wedstrijd begint. De sfeer zit er goed in met lekker veel publiek, muziek en basketballers die aan het opwarmen zijn. Poe wat zijn ze lang! 

Aissa en Samuel beginnen op de springkussens, die trekken veel bekijks. Er is er eentje voor de kleintjes, en eentje voor de wat grotere kinderen, dat hebben ze slim gedaan. De hal is beheerd, maar je blijft wel verantwoordelijk voor je eigen kroost. Toch is het al een fijn idee dat er toezicht is zodat kinderen al vanaf een jaar of 6 of samen met een oudere broer of zus zelf naar de hal kunnen. Alles is binnen dus ze kunnen nergens heen.

 

Dieven! 

Dan begint de wedstrijd en gaan we kijken, lekker meeklappen bij elk punt van de Hammers, en hier vallen er natuurlijk veel meer! Tijdens iedere time out komen de Diff danseressen op en geven onder luide muziek een korte dansvoorstelling. Wat een sfeer! De trommels luiden en supporters roepen keihard "Dieven, Dieven" wanneer er verdedigd moet worden. Toch maar even uitgelegd aan de kids wat "Defence" betekent..

Monkey See, Monkey Do

Na een tijdje willen ze terug naar de kidshal. Go-Kids werkt samen met de Hammers en dat zie je terug in de hal. Aissa gaat even kleuren maar Samuel kan geen genoeg krijgen van de bal.  Kinderen willen natuurlijk heel graag nadoen wat de grote mannen op het veld doen, en dat kan hier perfect! Maar zelf scoren, dat is toch best lastig! Misschien toch maar lid worden van een vereniging..

Onder het genot van een chocolade melk zien we de Hammers, die het overigens erg goed doen in de basketbal eredivisie, nipt verliezen van de Heroes uit Den Bosch. Jammer!! Maar die sfeer...die blijft onveranderd fantastisch! 

Ben je ook benieuwd naar een wedstrijd? Bekijk hier hun programma:

ZONDAGMIDDAG PROGRAMMA