In elke Hanzestad zijn één of meerdere gebouwen omgezet in een kleurplaat, die jong en oud kunnen inkleuren en uploaden. Vervolgens wordt deze kleurplaat geprojecteerd op het pand, dus iedereen die meedoet, kleurt zelf het Hanzepand. Hoe bijzonder is dat! En Zwolle doet natuurlijk ook mee.

Afsluiting Hanzejaar

Kleur de Hanze is dé grote afsluiting van het bijzondere Hanzejaar! Met dit evenement sluiten we het Hanzejaar spectaculair af en vieren met de hele stad wat een mooi jaar we achter de rug hebben.

Staat jouw tekening straks op het Drostenhuis

In Zwolle is het Drostenhuis (ANNO stadsmuseum) omgezet in een kleurplaat, die bewoners, bezoekers, kunstenaars of wie dan ook kunnen inkleuren en uploaden. Vervolgens wordt jouw kleurplaat geprojecteerd op het pand. Dus jij kleurt zelf het Hanzepand. Hoe bijzonder is dat!

Doe je ook mee?

Je hoeft niet goed te kunnen kleuren om mee te doen. Geef er vooral je eigen draai aan! Hoe leuk zou het zijn om dit samen met je kinderen te doen. Je kunt t/m 3 december je kleurplaat nog downloaden, kleuren en uploaden om van 22 t/m 30 december te genieten van je eigen kunstwerk.

Hoe werkt het?

Stap 1: Download hier jouw kleurplaat van Zwolle.
Stap 2: Ga aan de slag met felle kleuren en toffe materialen om jouw eigen meesterwerk te creëren. Of je nu digitaal aan de slag gaat of op de traditionele manier met papier werkt, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Stap 3: Upload jouw ingekleurde kleurplaat uiterlijk 3 december via het formulier op deze pagina.
Stap 4: Ga tussen 22 en 30 december naar de negen Hanzesteden en bewonder de mooiste meesterwerken!

Succes allemaal!!