Hoe is het nu om naar de bioscoop te gaan met allerlei coronamaatregelen?

Sinds lange tijd konden we weer naar de film. In de afgelopen periode, toen Pathé Zwolle gesloten was, hebben we veel films via Pathé Thuis gekeken, maar we vinden een film in de bioscoop kijken toch veel leuker.

Gisteren hebben mijn meiden de leuke film Sonic uitgekozen en zoals gewoonlijk hebben de kaartjes online gekocht. Voor ons geen probleem, omdat we het wel gewend zijn. Het is op dit moment niet mogelijk om je kaartjes aan de balie in de bioscoop te kopen.

Omdat het al een hele tijd geleden was dat we naar film waren geweest hebben we deze keer gekozen voor de 4DX variant. Als je op bepaalde momenten van de dag gaat, heb je een heel aantrekkelijk tarief en ben je niet veel duurder uit dan een normaal kaartje voor een volwassene. 

In de bioscoop

We gingen op de fiets naar de bioscop en konden in de ochend gemakkelijk onze fietsen kwijt. In Pathé werden we bij de ingang opgewacht door een jongeman die ons vertelde dat we onze handen via een pompje konden desinfecteren. Daarna mochten we doorlopen naar de dame die onze tickets scande. Ik mocht mijn telefoon op de statafel leggen, zodat we genoeg afstand hielden en zij kon nu gemakkelijk de QR code scannen. Daarna snel naar boven om iets lekkers te eten en te drinken uit te zoeken. We kozen uiteraard voor lekkere popcorn en wat flesjes drinken. Bijna het gehele assortiment is aanwezig, behalve dan dat je nu niet zelf snoep kunt scheppen.

Bij de bioscoop zaal werden we opgewacht door een dame die ons uitlegde hoe het bezoek nu werkt. We konden onze spullen in het kluisje doen (gebriuikelijk bij 4DX) en daarna werden we door een andere dame naar onze stoelen begeleidt. Er is voldoende ruimte om je heen en je zit nooit direcht achter andere mensen. Dus dat is wel een groot voordeel voor kleine kinderen.

Sonic

Mijn meiden hadden dus Sonic als film uitgekozen. Zelf was ik nog niet dol enthousiast, maar met al die extra 4DX effecten was het een hele leuke film en er zaten heel veel grappige stukjes in en ook de special effects waren op sommige momenten echt te gek. Dat geeft een ware extra beleving  aan de film. Al wiebelend in de stoel met de nodige schok- en windeffecten zaten we de film te kijken. Af en toe wat gespetter en door alle bewegingen en wind hadden we alledrie een mooi 'verwilderd' kapsel. Voor de meiden was dit hun eerste 4DX ervaring en ze waren super enthousiast en nu willen ze wel elke film in 4DX kijken....

We gaan niet teveel over de film verklappen, maar het is dus een hele leuke en grappige film. De kids vonden het figuurtje Sonic (egel uit de populaire Sega videogame) erg schattig en voor volwassenen is het leuk omdat het een live action film is. Sonic beleeft wilde avonturen en moet uit de handen van de slechterik Dr. Robotnik (Jim Carrey) blijven. 

In de aftiteling zagen we nog een eekhoorn voorbij komen, die leek erg veel op Sonic leek, dus dat zou kunnen betekenen dat er nog een vervolg komt.....

Bij het verlaten van de zaal werd eerst de achterste rij verzocht om de zaal te verlaten en de kluisjes leeg te halen en zo gingen we rij voor rij de zaal uit.  De bioscoop was in de ochtend lekker rustig en het meest opvallende was dat overal de zitjes en bankjes weg gehaald waren en dat het personeel je nu de weg wijst (meer dan anders), maar buiten dat was het redelijk vertrouwd en hebben we te gekke filmervaring gehad. Ze hebben het dus prima geregeld.

We raden dan ook iedereen aan om lekker naar de bioscoop te gaan. Het is een echt coronaproof uitje!  Momenteel hebben ze oude klassiekers en nieuwe kinderfilms. In de zomer komen er steeds weer nieuwe kinderfilms bij, dus check onze agenda voor een leuke kinderfilm.

Veel plezier in Pathé Zwolle!