Kerstmarkten en kerst- en winteractiviteiten in regio Zwolle

Warme chocomelk, (foute) kerstmuziek, knapperend haardvuur, overal lichtjes, het liefst een dik pak sneeuw en oliebollen.  Wat is december toch een heerlijke maand. 

We hebben voor de december maand alle leuke kerstmarkten en kerst- en winteractiviteiten in de regio Zwolle in kaart gebracht! Het bezoeken van een kerstmarkt of wintermarkt is een leuk uitje om met je gezin al helemaal in de kerst sferen te komen, lekker shoppen en lekkere drankjes en hapjes nuttigen. Een heerlijke tijd om samen leuke dingen te doen! En de eerste kerstmarkten en wintermarkten vinden al plaats begin december!

Lichtjesroute in Zwolle van 6 december t/m 6 januari

De straten, pleinen en buurten van Zwolle worden omgetoverd in winterse kerstsferen. Bomen en bruggen over de stadsgracht zijn prachtig uitgelicht en twaalf lichtobjecten markeren een bijzondere wandeling door de Zwolse binnenstad. Download de plattegrond en wandel langs Father Snow, Rudolf and his mother, Christmas Stars en vele andere stralende beelden.

Een papieren route is af te halen bij horeca, winkeliers en het toeristen informatiepunt.Winterspektakel in Orchideeën Hoeve van 7 t/m 26 december

Van 7 tot en met 26 december 2018 wordt de Orchideeën Hoeve voor het 34ste jaar omgetoverd in een groots winterspektakel voor jong en oud. De tien sprookjesachtige kaarsjesavonden vormen het hoogtepunt van WinterDroom. Op za. 8, zo. 9, do. 13, vr. 14, za. 15, zo. 16, do. 20, vr. 21, za. 22 en zo. 23 december 2018 komen om 17.00 uur de kerstelfjes tevoorschijn om duizenden kaarsjes en lampjes te ontsteken in het park.


Raalte on Ice van 7 december t/m 6 januari

Heerlijk schaatsen op de ijsbaan in het centrum van Raalte.


Kerst op boerderij de Eemhoeve op 9 december

De jaarlijkse Kerstmarkt op wijkboerderij vindt dit jaar plaats op 9 december.


Kerst workshop voor kids bij Intratuin op 12 december

Kinderen bij de vestigingen van Intratuin op 12 december zelf lekkere kersthangers maken van stroopwafels, glazuur en eetbare decoratie. 


Kerstmarkt Hattem op 14 december

Rond Uit Hattem zorgt ervoor dat de binnenstad van Hattem vol staat met een grote verscheidenheid aan gezellig ingerichte kramen, en op de markt wordt een sfeervol horecaplein ingericht. Natuurlijk zorgen we ook voor sfeervolle muziek en gezellige activiteiten.

Winter in de Vesting Elburg op 14 en 15 december

Winter in de Vesting is een sfeervol winterevenement in de vestingstad Elburg in de tijdgeest van het jaar 1900. Onze mooie oude stad dient als prachtig decor en wanneer u door de straten en stegen loopt is er overal wel iets te zien of te beleven. Toegang is gratis.

Kerstfair in Ommen op  15 december

Op zaterdag 15 december 2018 wordt er in het centrum van Ommen weer een gezellige kerstfair gehouden. Met als thema een “Magic Christmas”. Deze fair is van 14.00 tot 21.00 uur.


Huis van de Kerstman in Zwolle van 15 t/m 26 december


IJsbeelden festival in Zwolle van 15 december t/m 3 maart

Na een jaar van afwezigheid is het IJsbeelden festival weer terug. Van 15 december 2018 t/m 3 maart 201 is het grootste ijssculpturen festival van Europa weer te bekijken in een 1.500 m² grote vrieshal in Zwolle, maar nu de IJsselhallen in Zwolle.


WNF Rangers kerst knutsel activiteit; kerststukjes maken op 15 december

Het wordt inmiddels een jaarlijkse traditie! Kom op zaterdag 15 december, samen met vriendjes en vriendinnetjes, naar Tuincentrum de Oosteinde in IJsselmuideb en maak een fantastisch kerststukje.


Kerst knutselen bij Hornbach op 15 december

Kinderen kunnen op 15 december terecht in de kinderwerkplaats van Hornbach voor hun kerstknutsel.

Dickens Festijn in Deventer op 15 en 16 december

Op zaterdag 15 en zondag 16 december herleeft de 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Kortom: volop theater en muziek!


Kerstevent in park de Stadshoeve op 15 december

Op zaterdag 15 december toveren ze Park & Bistro de Stadshoeve weer om voor een gezellig en sfeervol kerstevent.


Kerstmarkt op Dijklandshoeve op 16 december

Bezoek de intieme kerstmarkt op het erf, met kerstverhalen uit de wereldliteratuur, van het kindeke tot midwinterverhalen. Luister naar sfeervolle concerten in het strobalentheater. Ontmoet de boeren van de Stadslanderijen. Maak kennis met Stadslanderijen in het Boerderijcafé en drink een warme chocomel of glühwein.


Kinderworkshop bij Tuinland op 19 december

Op woensdag 19 december kunnen kinderen t/m 12 jaar in alle vestigingen van Tuinland een kerstbakje komen maken

Wereld beroemde verhalen festival van 21 t/m 23 december

Een performing arts festival in de binnenstad van Zwolle. In het weekend voor Kerstmis zien wereldberoemde verhalen in korte voorstellingen van 15 minuten opnieuw het levenslicht tegen het Middeleeuwse decor van de oude Hanzestad.


Kerstverhaal bij Theater Thuis bij Molletje op 21 en 28 december

Het ondergrondse Molshuis word omgetoverd in vintage kerstsfeer. Het wordt de werkplaats van Schoenmakertje MOLLETJE PANOV, en die vertelt.... 


IJsbaan op Rodetorenplein in Zwolle van 22 december t/m 6 januari

Van 22 december t/m 6 januari is er weer een overdekte ijsbaan op het Rodetorenplein in Zwolle. Het wordt overdekte ijsbaan met horeca waar je lekkere warme drankjes en snacks kunt krijgen.  De ijsbaan is gedurende de kerstvakantie dagelijk geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Het huren van schaatsen is verplicht.


Kerst in Oud Kampen op 22 en 23 december

Theaterfestival Kerst in Oud Kampen staat in 2018 helemaal in het teken van licht; op zaterdag 22 en zondag 23 december verandert de Kamper binnenstad weer in een decor waarin nostalgie, theater en vele verrassingen de bezoekers als vanouds zullen overrompelen.

Lichtjeswandeling bij Bezoekerscentrum Nunspeet op 22 en 29 december en 5 januari

De kinderen toveren een leeg blik om tot een mooi lantaarntje en gaan het schemerige bos in. Met het lantaarntje in de hand, worden de lichtjes gevolgd die de route aangeven. Daarna gezellig een broodje bakken bij het kampvuur.


Kerst op kasteel Cannenburch van 22 december t/m 6 januari

De feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken is de plek om rond te dwalen tijdens de kerstvakantie. De oorspronkelijke bewoners nemen jullie mee terug in de tijd naar het leven van een adellijke familie in de 18de eeuw. In de kasteelwinkel zijn prachtige geschenken te koop en in de kelders van het kasteel staan warme hapjes en drankjes klaar.


Wildnights bij Wildlands van 22 december t/m 6 januari

Wildlands wordt helemaal omgetoverd; ervaar de prachtige verlichte wereld en sta versteld van de onverwachte ontmoetingen!


Levende Kerststal wandeling in Vilsteren op 26 december

Op tweede kerstdag bij het invallen van de avond kunt u in de bossen van Vilsteren onder begeleiding van een verteller een wandeling maken door het kerstverhaal.


Sprookjesfestival van Zwolse theaters van 27 t/m 30 december

In de kerstvakantie staat er weer een magisch sprookjesprogramma klaar, vol prinsessen, prinsen, kabouters en andere sprookjesfiguren! Voorstellingen, knutselen, spelletjes spelen en schminken, voor iedereen is er wel iets leuks te beleven. Tussendoor kun je zelfs in de foyer jouw favoriete sprookjeshelden ontmoeten.


Lichtjeswandeling door het Engelse werk in Zwolle op 27 december

Heb je zin om mee te wandelen in het donker? Een heerlijke winterwandeling na de kerstdagen om Het Engelse Werk op een andere manier te beleven. Luister naar de geluiden van de nacht, geniet van de subtiel verlichte wandelroute en bij helder weer wandel je onder de prachtige sterrenhemel. De wandelroute van ongeveer 2,5 km loopt door Het Engelse Werk zal sfeervol verlicht zijn met vele lichtjes.