Onze ervaring op de Lemeler Esch

Vorig weekend was het zover. Een weekendje weg met ons hele gezin naar de Lemeler Esch. We sliepen in een ingerichte safaritent (zonder sanitair) Deze ligt op het veld waar ook de tenten en vouwwagens hun plek vinden. Met voor 'je deur' een heel groot veld met een volleybalnet, voetbal goaltjes en ook een leuke speeltuin in het zand. Ik ben zelf van huis uit geen kampeerder. Maar ik zou zeker nog eens een bezoek willen brengen aan deze camping! De camping heeft circa 200 plekken, middelgroot, maar dit voelde, zeker in dit 'gewone' weekend heel rustig. Het aanbod in accommodaties is erg groot. Er zijn plekken met privé sanitair, camperplekken, bosplekken, maar ook een trek-in met zelfs een hot tub! Dus wil jij iets meer comfort? Ook dan ben je op deze plek aan het juiste adres! Want dit is een natuurcamping mét luxe voorzieningen. 

Camping de Lemeler Esch

Voorpret en warm welkom

Wat mij opviel is dat je echt heel professioneel voorbereid wordt op je komst. Ik kreeg meerdere keren een email om gegevens in te vullen, tot aan het kenteken toe, waardoor we niet eens langs de receptie hoefden toen we aankwamen. En ook heel precies een overzicht met wat er wel aanwezig en wat niet. Zodat je niet teveel maar ook niet te weinig inpakt. Alles is heel duidelijk en er kan echt niks mis gaan op deze manier! Ondanks dat we ons niet meldden bij de receptie, hadden we een ontzettend warm welkom. Er lag een persoonlijke tas klaar met een boodschap en allerlei boekjes en tips over de omgeving. Ze zijn hier echt van de details!

Camping Lemeler Esch

Natuurcamping

Wij trokken met ons gezin van het mooie Twente naar het niet minder mooie Salland. We zijn in ieder geval tot de conclusie gekomen dat je zo dichtbij huis weer een totaal nieuwe omgeving kunt ontdekken. En wat voor een omgeving! De camping is heel ruim opgezet, midden in de natuur, je bent echt even helemaal uit je dagelijkse ritme zodra je het terrein oprijdt. Omdat we aankwamen in een mega stortbui, besloten we eerst even een restaurant met speeltuin op te zoeken in de omgeving. De leuke plaats Ommen is dichtbij!

Camping Lemeler Esch

Het mooie op deze natuurcamping is dat het zoals de naam doet vermoeden in de natuur ligt, maar het is meer. Ze hebben ontzettend veel oog voor detail en de natuur hier. Overal spelen ze in op je bewustwording. Wat de natuur met de mens doet, maar ook wat de mens met de natuur doet. Zo hangen er teksten in de douches over water en waterbesparing en gaan douches bewust iedere 30 seconden uit. 

Camping Lemeler Esch

Omgeving

De naam zegt het al. Maar deze camping is echt een en al natuur. Je loopt zo vanaf de camping met de kinderen de natuur in. Wij wandelden de camping af en maakten een ronde van zo'n 3,5 kilometer naar het hoogste punt van de berg. Nooit geweten dat we zo dichtbij huis zo'n hoge berg hebben! Prachtig en voor de kinderen ook echt een belevenis.

Camping Lemeler Esch

Je kunt je route overigens ook uitbreiden. Er zijn diverse routes uitgezet en het leuke is dat je deze bij de start van de route. Waar het ontdek pad begint, mee kunt nemen uit een kastje. Zeker weten dat je niet verdwaald op de paden van de Lemeler en Archemerberg :) De volgende dag heb ik hetzelfde rondje nog eens al joggend gedaan en Michel fietste een geweldige mountainbike route van 13,5 kilometer. Dus tip voor de sportievelingen: sportpak mee. Wil jij de omgeving verkennen maar heb je zelf geen fietsen mee? Geen probleem! Je kunt fietsen huren en ze zijn voorzien van stoeltjes.

Het Boscafé

Tijdens de laag seizoen weekenden is de horeca op de camping, het Boscafé, in de avonden gesloten. Wel kun je er nog gebruik maken van de snackbar of een heerlijke (gezonde) maaltijd bestellen en afhalen. Ik vond het heel erg leuk dat je ook hier de natuur en het pure weer terug ziet komen. Je koopt hier streekproducten en heerlijke gerechten.

Camping Lemeler Esch

Wij haalden een heerlijke lunch af en namen die mee naar onze safaritent. Een heel goed belegd broodje carpaccio en een boerenomelet. Heerlijk!

Camping Lemeler Esch

Hier haal je trouwens ook je verse broodjes in de ochtend, of een koffie of cappuccino to-go. Tegenover het terras van het Boscafé staat een hooizolder. Deze is ingericht met zand, een trekker en een touw om aan te zwaaien. Dus de to-go werd uiteindelijk gewoon genuttigd op het terras, haha. 

Camping Lemeler Esch

Sanitair

Wij zijn van huis uit dus geen kampeerders. Maar ik heb er, mede door het goed verzorgde sanitair, helemaal geen problemen mee gehad! Er zijn meerdere plekken op de camping waar sanitair aangeboden wordt. Daardoor is het, ondanks dat er veel voorzieningen zijn, helemaal geen massale ruimte. Het kwam ook doordat wij niet tijdens een volgeboekt weekend waren, maar ik vond het erg prettig dat je bijvoorbeeld niet in de rij hoefde te wachten voor een doucheruimte. Voor de kinderen is er apart sanitair en zijn er zelfs verhoogde douches zodat je ze goed kunt helpen! 

Camping Lemeler Esch

Spelen en ontdekken

Deze camping is echt heerlijk voor kinderen. Loop een rondje over de camping en je ziet overal leuke plekken om te spelen en te ontdekken.

Camping Lemeler Esch

Speeltuinen op de velden, maar ook speelnatuur in een stukje bos met een pomp en een kabelbaan.

Camping Lemeler Esch

En er is een echte speelvijver met stapstenen en een waterpomp. Hier kunnen kinderen zich uren vermaken met het maken van modderpoeltjes of het vanger van kikkervisjes. 

Camping Lemeler Esch

Zwembad

En dan is er nog een zwembad! Vooraan op de camping is een zwembad waar de campinggasten gebruik van mogen maken. Met lekkere ligbedjes en verwarmd water. De eerste dag was het nog een beetje fris, maar wij (lees alle mannen in ons gezin) gingen het zwembad natuurlijk wel even testen. Er zijn ook 2 pierenbadjes aanwezig maar onze kids hielden zich meer bezig met het doen van bommetjes in het grote bad. Gelukkig hadden we even een private pool :)

Lemeler Esch

Animatie

Wij waren in een rustig weekend. Dan wordt er geen animatie georganiseerd. Wij hebben het echt helemaal niet gemist maar kijk of informeer vooraf even wat er in jouw beoogde weekend op de planning staat. Er wordt namelijk wel echt hele leuke animatie geboden in bepaalde weekenden en gedurende de vakanties. Ze hebben speciaal voor de kids Wijze Wieger! Het animatieprogramma is ook weer gericht op het ontdekken van de natuur, lekker actief bezig zijn. Zoals levend Stratego en een natuur uurtje. Natuurlijk ontbreekt ook het knutselen niet. Bij iedere activiteit staat dan vanaf welke leeftijd het geschikt is, handig he!  

Bonustips:

- Er is een opa en oma actie. Dan kunnen opa's en oma's heel voordelig de kleinkinderen meenemen naar de camping! Ideaal voor als de kinderen vakantie hebben maar ouders nog moeten werken toch?

- Houd onze agenda in de gaten want hier worden ook regelmatig leuke activiteiten voor dagrecreatie geboden! 

- Persoonlijke tip: de feestdagen en lange weekenden zijn natuurlijk populair en super gezellig op de camping. Maar onze ervaring: tijdens een tussenweekend is het er écht tot rust komen. Super relaxed zoveel ruimte met zo weinig mensen ;)

Meer lezen over deze camping?

Meer Lemeler Esch