Geef je kind de nachtrust die het verdient!

Oh, wat kan het klokje rond slapen toch fijn zijn! Zeker in de vakantie is het lekker als je kind goed kan (uit)slapen. Immers, als je kind lekker kan slapen, slaap je als ouder vaak ook een stuk beter. Nu zijn er een aantal stappen die je kunt ondernemen waardoor je kids wellicht beter (of langer) gaan slapen. Geen gebroken nachten meer voor jezelf en je kind voelt zich ook beter. Een win-win situatie! Veneta.com is gespecialiseerd in raamdecoratie en weet als geen ander wat goede verduistering kan betekenen voor de nachtrust. Ze hebben voor ons wat tips voor je op een rijtje gezet: 

Tip 1: Rust, reinheid & regelmaat

Allereerst is de welbekende term rust, reinheid & regelmaat natuurlijk heel belangrijk. Elke dag rond dezelfde tijd opstaan en naar bed gaan en  niet te veel prikkels voor je kind voor het slapen gaan.  Volg ook een vast ritueel, dus de middagslaapjes steeds rond dezelfde tijd. Een tip is om tijdens het middagslaapje wel licht de kamer binnen te laten en ’s nachts de kamer helemaal te verduisteren. Dit zal bevorderend werken voor de biologische klok van je kindje.

Daarnaast is de temperatuur in de slaapkamer van je kind ook bepalend. Een temperatuur van ongeveer 17 graden is perfect. Mocht je twijfelen of je kind het te warm of te koud heeft, voel dan even aan de voetjes.

Tip 2: Zorg voor een pikdonkere slaapkamer

Zoals hierboven al benoemd werd, is het belangrijk dat de kamer van je kind ’s nachts pikdonker is. Om het verschil tussen dag en nacht goed over te kunnen brengen, moet je de juiste raamdecoratie voor de ramen hebben hangen. Voor de kinderkamer zijn rolgordijnen erg handig en leuk. Kies voor een verduisterende stof en een leuk kleurtje of printje! Er is genoeg keuze, dus de lievelingskleur van je kind zit er zeker weten bij. Ook is het plisségordijn enorm handig voor de kinderkamer. Kies voor een verduisterende stof en voor Top down Bottom up uitvoering! Zo bedien je beide kanten van je gordijn en kun je makkelijk spelen met lichtinval. Last but not least, een klassieker, gordijnen op maat! Mooie overgordijnen met een verduisterende voering zorgen niet alleen voor een pikdonkere kamer, maar maken de kinderkamer ook nog mega sfeervol.

 

Tip 3:  Zorg ervoor dat je kind moe in bed gaat

Wat belangrijk is om te doen, is je kindje moe in bed te leggen. Zo kan hij of zij zichzelf goed aanleren om zelfstandig in slaap te vallen, zonder hulp. Misschien jengelt hij of zij eerst nog even, dat is niet erg! Wanneer je je kindje op bed legt, is het belangrijk dat het rustig is. Belangrijk is dat je kind voor het slapen gaan niet teveel meer gebruik maakt van een Ipad of televisie kijken. Anders kan het zijn dat je kind teveel geprikkeld is en onrustig in het hoofd. Maak je kind dus moe, maar niet door middel van bijvoorbeeld een Ipad.