Go-Kids zet regelmatig Go-Kids reporters in: jonge journalisten-in-de-dop die het leuk vinden om verslag te doen van kindvriendelijke plekjes in de regio. Ditmaal heeft onze Go-Kids reporter Leshua een speurtocht kinderfeestje van FunMedia getest, en hieronder volgt haar verslag.

Speurfeestje Funmedia

Ik, Go-Kids reporter Leshua, ben vandaag naar de speurtocht van FunMedia in Berkum geweest.
Op deze mooie zonnige dag ben ik er heen gefietst met 3 vriendinnen en m’n moeder (voor dit feestje moet er namelijk minimaal 1 volwassene mee). We moesten verzamelen bij het spandoek bij het winkelcentrum, deze was makkelijk te vinden en omdat we nog een beetje vroeg waren konden we hier alvast een leuke foto maken.

300x200

Op de afgesproken tijd kwam Rudy Strijker, de meneer die de speurtocht gemaakt heeft, ons helpen om de speurtocht te starten.
We moesten een QR scannen voor de speurtocht en daarmee begon het spel! Voor onderweg kregen we een rugtasje met een zakje chips en een pakje drinken mee. Daar hadden we eigenlijk gelijk al wel zin in. Nog maar even bewaren, want we wisten natuurlijk niet hoe lang de speurtocht ging duren!

Daarna gingen we starten met de speurtocht. Dit was erg leuk. We moesten online onze route zien te vinden door de tekst goed te lezen (soms lazen we iets te snel en moesten we de tekst nog een keer heel goed lezen). Als we op de juiste plek waren kregen we een vraag die we moesten beantwoorden. Als we het goed hadden kregen we punten. Het was super leuk en handig dat je je score kon zien. 

 We gingen eerst een beetje door Berkum en daarna kwamen we in het Vegtlusterbos. Een mooi bos waar we nog nooit geweest waren. Heel veel verschillende paadjes, dus extra leuk om daar te speuren. 


 
Ik en mijn vriendinnen vonden dit super leuk.
Soms waren de vragen wel lastig maar het is ons gelukt. 

Wij deden de speurtocht met zijn allen, dat vonden we gezellig en het was ook nog een beetje een test speurtocht. Je kan het  spel ook met 2 teams doen en dan tegen elkaar strijden. Dan start je in verschillende richtingen en dan is het de vraag of je elkaar onderweg tegenkomt of aan het einde. Tijdens het spel kun je namelijk soms zelf bepalen welke route je kiest. Je kunt dan per team ook de score van de anderen zien, dus dat maakt het nog net wat spannender (4 is wel echt een beetje de max per team). Een volgende keer wil ik het zeker in teams uitproberen!

Na een ochtendje speuren (we hebben er bijna 2 uur over gedaan, maar hebben ook een pauze genomen om te smullen van de lekkernijen in ons tasje) is onze mening over deze speurtocht:

- Een super leuke speurtocht!
- Heel soms een beetje onduidelijk maar daar gaat Rudy nog mee aan de slag! 
- Lekker in een (onbekend) bos van Zwolle
- Leuk uitje om met je vrienden te doen.
- Vriendelijke begeleiding

Wij hadden uiteindelijk 85 punten en 3 foutjes gemaakt. Welk team gaat onze score verbeteren?

Groetjes,
Go Kids Reporter Leshua.