Het wordt steeds moeilijker om met je kids leuke uitjes tijdens de lockdown te gaan doen. Wandelen in het bos vinden ze niet meer leuk en dat hebben ze al zo vaak gedaan deze laatste maanden. Het wordt weer leuk als je het maar uitdagend voor ze maakt. Zo hebben we op zondagmiddag de Nature Game bij Harderwijk uitgetest. Met onze kinderen zijn we op pad gegaan.

nature game via go-kids.nl

We hebben de Nature Game via go-kids.nl besteld en binnen 1 minuut incl. betalen hadden we de mail in onze mailbox en konden we de speciale app met inloggegevens gebruiken. We hebben ons team met deelnemende kids aangemaakt in de app (op max. 2 telefoons te downloaden) en we zijn toen op pad gegaan. We hebben vanuit Zwolle gekozen voor de game in Harderwijk. Dit is goed te doen met een half uurtje rijden. We vonden de afwisseling tussen bos en zandverstuiving wel aantrekkelijk.

nature game harderwijk via go-kids

We zijn gestart bij de Watermolenweg in Harderwijk. Hier is een zeer ruime parkeerplaats en via de gps op de app word je door route geleid. Gewapend met 2 telefoons in de handen gingen de kids ons vooruit. De één was de navigator en de ander stelde de vragen. Onderweg kregen we allerlei vragen en opdrachten en de route was duidelijk aangegeven. Zo begonnen we met zoek de verschillen en maak een foto van een bepaalde actie. In totaal hadden we 27 opdrachten, raadsels en aanwijzingen. 

De route gaat door een zeer gevarieerde omgeving. Hier en daar is het glooiend en dat vinden de kids wel leuk en zo moesten we af en toe 'klimmen'.  Uiteindelijk kwamen we uit bij de zandverstuiving Beekhuizerzand. Tijdens onze middag was het wat fris, maar op een warme dag is het hier heerlijk vertoeven. Ideale plek om lekker te spelen, te luieren of voor een kleine picknick. Het is hier echt prachtig en er is ruimte genoeg. Onderweg hadden we de meest uiteenlopende opdrachten, soms moesten we die vastleggen door een foto of filmpje te maken.  Voor alle opdrachten en antwoorden krijg je punten en uiteindelijk doe je automatisch met je groepje mee voor de landelijke score. Op dit moment staan we op de eerste plaats :-). Wie gaat onze score evenaren of ons zelfs van de eerste plaats verstoten?

Na afloop van de wandeling

Na ongeveer 1,5 uur wandelen, incl. opdrachten uitvoeren, kwamen we aan het einde van de route bij de natuurspeelplek Watertoren uit. Dit is een heerlijke plek om lekker te spelen, te klimmen en te ravotten. Er zijn een aantal picknicktafels aanwezig, dus een fijne plek voor jong en oud. Het is een mooie afsluiter van een avontuurlijke wandeling. 

Onze kids vonden het een leuk uitje en waren verrast door alle opdrachten en vragen. Ze hebben zich geen moment verveeld en hebben na afloop nog heerlijk 'gespeeld'op de schommel en kabelbaan. We waren aan het einde van middag en dus ze hadden het rijk alleen.

Bij de auto aangekomen hadden we al een mailtje van Nature Game met daarin onze puntenscore.  De kinderen kun je ook een diploma van Boswachtter Bart printen en deze op hun kamer hangen. En een ander mailtje met een leuke incentive.

Ben je nieuwsgiering geworden naar deze avontuurlijke wandeling met game of één van de andere game routes, check dan hier de opties;

Nature Games op de Veluwe =>

Op een paar honderd meter van het begin- en eindpunt ligt van der Valk Harderwijk, Eethuis de Bosrand en de Foodcourt van Harderwijk. Hier kun je natuurlijk ook even bijkomen van je avontuurlijk game in het bos (voor als het straks weer mag).

haasje over Nature game go-kids

We wensen je veel plezier met een Nature Game op de Veluwe!