Escape Route 'De Klokkenluider' in Zwolle - spannend, actief en superleuk!

The Great Escape heeft een nieuwe escape route die je dwars door het centrum van Zwolle stuurt. Lekker buiten, lekker actief, en superspannend (maar niet te spannend voor kinderen)! Afgelopen week gingen we met onze Go-Kids reporters Luna en Isabella opgetogen naar het nieuwe pand van The Great Escape om hun allernieuwste escape route De Klokkenluider uit te proberen. De Klokkenluider is geen normale escape room, maar deze escape vindt dus plaats in het centrum van Zwolle. Nou, dat leek ons wel een leuke uitdaging met onze tieners.  We nemen je graag mee met onze avonturen, maar zullen je niet te veel clue's vertellen, zodat je zelf ook een spannende missie kunt gaan volbrengen. 

Aanmelding via de website van The Great Escape

We hadden online gereserveerd en behalve dat we een keurige bevestiging kregen, ontvingen we een mail met uitleg over de escape route. Sterker nog,  we waren zelfs geselecteerd om de waarheid boven tafel te krijgen en te laten zien wat er nu gebeurd was. Het was vertrouwelijke informatie die we niet mochten delen met anderen en er werd met klem aangegeven dat we uit de handen van de beveiligers moesten blijven.  We werden uitgenodigd om voorafgaand aan de escape route een speciale app groep met alle deelnemers en onze informant aan te maken. Zo konden we informatie ontvangen om onze missie goed uit te voeren. We gingen dus vol spanning beginnen aan de escape route.

    

Introductie van onze missie

Met een video boodschap via de app werd ons duidelijk wat onze missie was. Bij het pand van The Great Escape kregen we nog een video bericht en werd ons verteld wat we moesten doen en in welke richtig we moesten vertrekken. Opletten voor de beveiligers was noodzakelijk, want zij hielden ons goed in de gaten en wilden ons tegenwerken. Via een aantal aanwijzingen konden we een rugzak met allerlei benodigdheden bemachtigen, maar toen we net zaten te bekijken wat we allemaal onderweg nodig zouden hebben, werden we al op de hielen gezeten en sloegen we op de vlucht. Gelukkig was de eerste locatie ons vrij snel duidelijk en ter plekke hadden we een aantal raadsels op te lossen aan de hand van video's en door goed in de omgeving rond te kijken.  Op naar de volgende locatie. Dat was wel een eindje lopen, maar onderweg ontvingen we nog een envelop. 

 

Spannend en uitdagend

Onderweg naar de tweede locatie waren we al wat zenuwachtig geworden en we keken overal in de stad naar aanwijzingen en waren opeens allerlei mensen verdacht geworden. Zouden ze de beveiligers zijn en ons te pakken willen we nemen? 

Bij onze locatie aangekomen te zijn, werden we flink uitgedaagd met de aanwijzingen. We moesten een aantal codes kraken en toen was het even zoeken waar we precies moesten zijn. Uiteindelijk hadden we de ingang gevonden en zagen we een schuilplaats. Ook hier moesten we moeite doen voor een volgende aanwijzing. Ondertussen hield onze informant ons via de app telkens op de hoogte en werden we gewaarschuwd dat hier weleens gevaar kon zijn en ja hoor, we moesten helaas het pand gehaast verlaten om uit de handen van de bad guys te blijven.

Op naar de volgende locatie aan de andere kant van het centrum. Deze keer waren we iets minder gespannen om gevolgd te worden. We liepen wel flink door want we moesten wel binnen de tijd onze missie volbrengen.  Deze locatie leek alles goed te gaan, maar het was een zeer pittige opdracht en gelukkig konden we onze informant via de app raadplegen. Hij kon ons wat aanwijzingen geven en daardoor konden we gelukkig verder. De tijd begon wel te dringen en of we het zouden halen werd door het tijdverlies van deze lastige opdracht nu wel heel spannend.  

Kleine teleurstelling, maar toch weer door....

Na een klein dipje in de teamspirit hadden we ons weer opgeladen voor de volgende locatie en opdracht.  We stonden nu ergens voor een poort en als we die konden openen waren we binnen en zouden we geslaagd zijn. Helaas was dit een doodlopende gang en hingen er overal camera's, dus we werden goed in de gaten gehouden.... Zouden we in de val zijn gelokt of zaten we hier toch wel goed?  Na flink onze hersenen gekraakt te hebben, hadden we de boodschap ontrafeld en konden we via een code de deur ontgrendelen en was het ons gelukt om na ruim twee uur het geheim te onthullen.

Na afloop gingen we met z'n allen even een drankje doen aan de bar in The Great Escape en bespraken we met elkaar wat we allemaal meegemaakt hadden. Ook waren we in gesprek met de medewerkers van de escape room en waren ze benieuwd naar onze ervaring en vertelden ze ons wat er mis ging bij één van de opdrachten en hoe ze ons toch geholpen hadden.

 

Zoek je spanning en iets bijzonders, doe dan deze escape route

We hebben een fantastische en spannende middag gehad en we waren allemaal onder de indruk van deze te gekke route door de stad. De opdrachten waren soms best pittig, maar gelukkig hadden onze kids al eens eerder de escape rooms bij The Great Escape gedaan en waren ze wel gewend om soms een beetje om te denken.  Door op de hielen gezeten te worden en af en toe op de vlucht te moeten gaan, werd het spel als extra spannend (lees leuk) ervaren. We kunnen je deze escape route dan ook van harte aanbevelen.  Officieel is de route voor max. 6 personen, maar met 2 gezinnen (8 pers.) is dit ook nog goed te doen. 

Escape route De Klokkenluider

Deze nieuwe escape route is online te boeken en is officieel voor max.  6 personen  en is geschikt voor kids vanaf 8 jaar.  

De Klokkenluider is een buiten-escaperoom die je meeneemt naar verschillende plekken in hartje Zwolle. Je komt op plekken waar je nooit eerder bent geweest, binnen én buiten! In deze twee uur durende beleving zorg jij en je team ervoor dat de verdwenen cyberterrorist Neil Warren en zijn geheime data boven water komt, en dat je niet gepakt wordt tijdens je missie, letterlijk! Jij en je team zijn hiervoor aangewezen en moeten voorzichtig te werk gaan, want anders…

Succes!

Groetjes,

Riëtte en Titia
Team Zwolle