Klimt je kind graag? Ga dan eens langs bij Boulderhal Roest! De boulderhal is erg leuk voor echte klimmonsters, en wij hebben het vast voor je uitgeprobeerd.

Ik wil spiderman worden! 

Go-Kids reporter Samuel wil graag Spiderman worden.  Tijd dus om het klimmonster eens echt te laten klimmen! Wij gingen daarom zaterdagochtend op bezoek bij Boulderhal Roest. Hier kun je voor je kind (en voor jezelf ook trouwens :) een klimsessie boeken, waar het onder begeleiding van een volwassene lekker kan gaan klimmen. Het leuke van boulderen is dat je niet gezekerd hoeft te worden en geen les hoeft te hebben om het te proberen. Iedereen kan het! Bij binnenkomst kom je in het gezellige café waar een ontspannen sfeer van saamhorigheid hangt. Allemaal klimfans! Er zijn klim circuits met verschillende kleuren. Roze is het makkelijkst, en meest geschikt voor kids. Daarna volgt groen, daarna paars etc. Alle kleurtjes geven de hal een gezellige indruk. Er zijn speciale klimschoenen die je al voor €3,50 kunt huren, maar ze zijn niet verplicht. 

Go-Kids reporters Samuel en Luna hebben bijna alle roze klimparcoursen uitgeprobeerd, en waren niet te stoppen! Kids willen in hun enthousiasme echter wel eens te dicht bij een ander gaan klimmen of onder een klimmend persoon gaan staan. Daarom is het verplicht om als volwassene mee te gaan met je kids zodat je hierop kunt letten. Na ruim een half uur klimmen waren Samuel en Luna bekaf, en hadden zere handen. Tijd dus voor iets lekkers! 

Kleine zusje Aissa (2) was ook mee en alhoewel ze nog niet mocht klimmen, dit mag vanaf 8 jaar (iets jonger en toch enthousiast, overleg dan even met de hal). Maar ook aan Aissa is gedacht met een grote en gezellige speelhoek in het café waar ze niet meer vandaan te krijgen was. Een speelkeukentje, blokken, spelletjes en zitbanken zodat mama (en/of papa) er gezellig bij kan zitten met een cappuccino. Pizza's en panini's zorgden voor heerlijk gevulde maagjes na de inspanning. 

Conclusie: het hele gezin heeft een sportieve en gezellige ochtend gehad! En is je kind enthousiast? Op verschillende momenten in de week zijn er jeugdtrainingen, waar ze onder begeleiding klimtraining krijgen. 

Iedereen kan een proefles komen volgen. Kom gewoon langs op een trainingsmoment in de eerste week van de maand. Voor 9,- kun je meedoen en kijken of je het leuk vindt. Lijkt het je wat, dan kan je lid worden van de trainingsgroep, waarbij je naast de trainingen ook onbeperkt kan klimmen.

En is je kind binnenkort jarig? Ze geven ook kinderfeestjes!