Go-Kids reporter Mare uit Zwolle speelt al een tijdje bij de Telekids Musicalschool in Zwolle en zij had onlangs de eindvoorstelling van haar musical in Theater 't Spant in Bussum. Mare heeft een blog geschreven en een vlog gemaakt over haar belevenissen van die dag. Lees hier haar verhaal:

Meespelen in een echte musical

We moesten 's ochtends al om 8 uur bij Theater Spant in Bussum zijn, wij wonen in Zwolle, dus we moesten heel vroeg opstaan. Maar hier hadden we heel lang voor geoefend, dus ik wilde graag uit bed komen.

“Ik wil graag actrice worden"

Eerst zat ik op Song & Dance en kreeg daar al gelijk de hoofdrol in De kleine Zeemeermin. Daarna wilde ik heel graag op de Telekids Musicalschool; daar had ik reclames over gezien en over gelezen. Ik meldde me aan voor een proefles en mocht erop. Ik stroomde in bij de teens en kreeg een rol als spin in de musical Tien in de lucht. Mijn zusje van bijna zes zit bij de mini's.

Al gauw werd ik gevraagd om in Plopsaland op te treden met de Telekids Musicalschool. Dat ging erg goed. Voor de musical Tien in de lucht moesten we goed oefenen. We moesten een pittig dansje uit ons hoofd leren, we moesten vier nummers zingen en ik had ook gesproken tekst. Dat oefenen deden we met juf Mellanie Wijsman, elke zaterdagmiddag in Het Anker in Zwolle. Aan het eind van de oefenperiode kreeg iedereen een ontwikkelingsrapport. En ik heb nog meegedaan aan het Telekids Familiefeest. Daarbij moesten we dansen, drie shows lang. En het tweede optreden was voor 2.500 mensen!

Musical Tien in de lucht

En toen brak de dag aan van Tien in de lucht. Ik vond het leukst: genieten op het podium en stralen! Het is gewoon heel leuk om een keer te ervaren hoe het is om voor een volle zaal te spelen. We oefenden veel achter de schermen. Er waren best veel kinderen, en we ontmoetten elkaar pas bij de generale voor het eerst. Je maakte al gauw vrienden. Terwijl de musical al bezig was, werden we geschminkt. Voor we op moesten, deden we een energizer in een kring. Soms moest je supersnel omkleden tussen twee scenes door. Dan had je niet eens tijd om je headset af te doen. Een van de hulpouders dacht dat wij de topclub waren en niet de teens, een mooi compliment! Een ding was jammer: onze eigen juf moest bij de Kidsgroep zijn, dus wij kregen een andere juf en die kenden we niet, maar het kwam allemaal goed. Ik was in het begin wel een beetje zenuwachtig, maar als je bezig was en voelde dat het goed ging, gingen de zenuwen vanzelf weg. Van alle gewone groepen kregen wij het hardste applaus. Dat voelde heel fijn! Ik voelde dat wij het goed gedaan hadden.

Het verhaal gaat over Nils, Karina en Charlotte. Zij leven in een dorpje in Zweden. Ze vinden het heel erg leuk om kattenkwaad uit te halen en doen dat dan ook vaak. En iedereen wordt er gek van! Op een dag zijn ze de ganzen aan het pesten. Dan komen er twee kabouters, Nisse en Lisse. Nils, Karina en Charlotte sluiten de kabouters op. De kabouters worden boos. Met hun toverkracht bevrijden ze hunzelf en toveren ze de drie kinderen helemaal klein, zo klein als grassprieten. Dan is er natuurlijk ineens heel veel gevaar, want nu zij zo klein zijn kunnen ze heel gemakkelijk worden opgegeten door de dieren!

Dus beleven ze allemaal avonturen. Ze willen graag weer groot worden. Daarvoor moeten ze een daad verrichten uit hun hart. Dat is heel lastig voor kinderen die altijd pesten. Uiteindelijk lukt het ze, maar ik vertel lekker niet waarom, ga zelf maar kijken – er is een dvd van de musical gemaakt!

“Ik ga door, volgend seizoen, want ik vind het heel erg leuk"

Mare van Dokkumburg, 10 jaar

Telekids Musicalschool proeflessen

Ben je ook geïnteresseerd in de Telekids Musicalschool? En lijkt het je wat voor jouw zoon of dochter, kom dan in september naar één van de proeflessen op de verschillende locaties in heel Nederland.

Foto: Margot Scheerder