Go-Kids Back-to-School Weekmenu 2019

Nog heel even en de scholen gaan weer van start. Aan de lange zomervakantieperiode komt een einde. Aan de ene kant fijn, dat het 'normale' leven weer gaat beginnen. Aan de andere kant wil je het relaxte vakantiegevoel natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Ook zal de volgende vraag weer bij je opkomen: "Wat zullen we vanavond nou weer eens eten?" Bij deze vraag gaan wij je helpen. Samen met de Club van relaxte moeders heeft Go-Kids namelijk een Back-to-School Weekmenu samengesteld. Vijf recepten die heel makkelijk te maken zijn en ook nog eens heerlijk smaken. Mét een knipoog naar Mediterrane vakantielanden. Eet smakelijk!

Maandag: Broodje hamburger

Ingrediënten
1 groene paprika in piepkleine blokjes
1 rode peper in dunne reepjes
5 gram koriander, fijn gesneden
3 eetlepels zoete chilisaus
4 hamburgerbroodjes
1 vleestomaat, in (4 dikke) plakken
4 (Black Angus) burgers
4 plakken cheddar kaas (of andere kaas naar keuze)
zakje gemengde sla (75 gram)
8 plakjes augurk

Bereiding
- Meng in een kom de paprika, rode peper, koriander en zoete chilisaus tot een paprikasalsa
- Bak de hamburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Leg de laatste 2 minuten de kaas op de burgers en laat smelten (de burgers dan niet meer keren!)
- Snijd als de burgers klaar zijn de broodjes open en maak per broodje laagjes van achtereenvolgens: onderkant broodje, plukje salade, 2 plakjes augurk, plak tomaat, de cheeseburger, een schepje paprikasalsa, bovenkant broodje.
- Meng de resterende paprikasalsa door de gemengde salade en serveer dit bij de broodjes hamburger.

Dinsdag: Pasta pesto met kip en tomaat

Ingrediënten
250 gram spaghetti
1/3 potje groene pesto (à 190 gram)
2 enkele kipfilets, in blokjes
Kipkruiden
250 gram snoeptomaatjes, cherry tomaatjes of gewone tomaten in stukjes
Geraspte kaas

Bereiding
- Kook de spaghetti gaar, giet af en roer de pesto erdoor
- Kruid in de tussentijd de kip met de kipkruiden en bak de kipblokjes in een beetje olie of boter gaar en lekker bruin
- Schep de pasta, de kip en de tomaat op borden, en strooi er naar smaak wat geraspte kaas overheen

Woensdag: Salade vol heerlijke smaken

Ingrediënten
Rucola
Olijfolie
Komkommer, in halve plakjes
Tomaat, in partjes
Rode ui, gesnipperd
Perziken (vers of uit blik), in stukjes
Mozzarella, in plakjes of babymozzarella
Pijnboompitten
Groene pesto
Balsamico azijn
Serranoham, in kleine stukjes

Bereiding
- Bak de pijnboompitten in een koekenpan mooi goudbruin en laat ze afkoelen
- Doe de rucola met wat olijfolie in een grote slakom.
- Meng de komkommer, en tomaat,  rode ui, mozzarella en perzik erdoor
- Voeg balsamico azijn naar smaak toe (voorzichtig!)
- Schep de salade op borden
- Voeg aan tafel toe: serranoham, pijnboompitten en lekkere grote klodders pesto

Dit is een heerlijke salade! Heel simpel, maar echt een smaakexplosie in je mond.

Donderdag: Roerbakvis met rijst

Ingrediënten
300 gram witvis in stukjes (bijvoorbeeld tilapia- of pangasiusfilet)
Zak roerbakgroenten naar keuze
Zakje of half flesje roerbaksaus naar keuze (5 spices is bij ons favoriet)
Rijst
Kroepoek

Bereiding
- Kruid de vis met peper & zout of met viskruiden
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de vis een paar minuten
- Voeg de groenten toe en roerbak 5-10 minuten
- Bereid intussen de rijst
- Voeg aan het einde van de roerbaktijd de saus toe en verwarm het geheel nog 1 à 2 minuten
- Serveer de rijst en het roerbakmengsel per persoon in een kom en strooi er wat kroepoek overheen

Vrijdag: Maaltijdtomatensoep

Ingrediënten
2 preien in ringen
100 ml olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
2 blikken gepelde tomaten
2 groentebouillontabletten
1 ciabatta brood (vers of afgebakken), in stukjes
15 g basilicum (alleen de blaadjes)
zakje geraspte Parmezaanse (of andere) kaas
4 eetlepels pijnboompitten, geroosterd

Bereiding
- Verhit de olie in een soeppan
- Fruit de knoflook gedurende 1 minuut in de hete olie
- Voeg de prei toe en laat 10 minuten meebakken
- Voeg de tomaten, bouillontabletten en 800 ml water toe, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten koken
- Neem de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer
- Voeg de stukjes brood toe aan de soep en laat het geheel 20 minuten staan
- Roer na het afkoelen de soep goed door met een garde
- Bestrooi de soep aan tafel met basilicum, kaas en pijnboompitten (en eventueel nog met wat peper)