Gezinsuitje op Foodtruck Festival Lepeltje Lepeltje: Culinair en Creatief Genieten

Foodtruck Festival Lepeltje Lepeltje: Een Culinair en Creatief Festijn voor het Hele Gezin

Op Hemelvaartsdag bezochten wij het Lepeltje Lepeltje festival in het prachtige Wantijpark in Dordrecht. We waren enthousiast om te ontdekken wat er allemaal te doen was en vooral om te genieten van het eten, de sfeer en de activiteiten voor de kinderen.

Festivals zijn altijd geweldig om met de kinderen naartoe te gaan, omdat ze een unieke ervaring bieden in vergelijking met een uitje op een vaste locatie. Bij aankomst werden we meteen verwelkomd door heerlijke geuren van het eten en we begaven ons vol verwachtingen naar de verschillende attracties en foodtrucks.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Kindvriendelijk Foodfestival Lepeltje Lepeltje
Meer weten

Kindvriendelijk Foodfestival Lepeltje Lepeltje

 

Lepeltje Lepeltje is het culturele foodfestival voor het hele gezin. Dit festijn stond in 2023 in ma... bekijk

 

Ontdekken en Creëren: Activiteiten voor de Kids

Het festivalterrein was gezellig en levendig, met talloze kraampjes die ons meteen aantrokken. Voordat we ons gingen bezighouden met de culinaire verrassingen, wilden Julia en Melle dolgraag een ritje maken in de schommelbootjes. We namen ons voor om eerst een verkenningsrondje te maken voordat we ons aan het eten waagden.

Lepeltje Lepeltje Dordrecht Go-Kids Rotterdam

Nadat de kinderen zich hadden vermaakt op de schommelbootjes, gingen we naar de kraam van Lijm Studio, waar ze de mogelijkheid hadden om tie-dye tasjes te maken en hun eigen creaties te timmeren met hout, spijkers en een hamer. Julia koos voor het maken van een tasje, terwijl Melle graag een huisje wilde bouwen voor egels, vogels en baby vosjes. We splitsten ons op,  ik ging Julia helpen met het maken van haar tas, terwijl papa Melle hielp met het timmeren van zijn kleurrijke huisje.

Het proces van het maken van de tie-dye tasjes was ontzettend leuk. Met goede instructies en behulpzaam personeel verfden we samen het tasje. Toen we het tasje uitpakten, zagen we direct hoe prachtig het eruitzag en hingen we het aan de waslijn om te drogen. Daarna gingen we naar de timmerwerkplaats, waar Melle's huisje bijna klaar was. Het enige wat nog ontbrak was een verflaag. Met z'n vieren hebben we het huisje vrolijk en kleurrijk geverfd, met stippen als finishing touch.

Festival met kids in Dordrecht        Familiefestival Dordrecht

Het Festivalterrein: Een Levendige Beleving

Na het harde werken was het tijd om iets lekkers te eten. De keuze was overweldigend, met foodtrucks die heerlijke pannenkoeken, ijsjes, popcorn, Mexicaanse gerechten, patat en andere lekkernijen aanboden. We besloten van alles wat te proberen en de kinderen genoten ook van een heerlijke kindersmoothie. Na het eten speelden de kinderen uitbundig en genoten we van het prachtige weer.

Festival met kids Dordrecht       Lepeltje Lepeltje Dordrecht

Shoppen en Vermaak: Kraampjes en Verkoopstands

We sloten ons festivalavontuur af door een wandeling te maken langs de kraampjes. Er waren kraampjes met leuke kleding, cadeautjes, handgemaakte zeep, sieraden en zelfs een voorleestipi. Ook waren er verschillende knutseltentjes waar kinderen hun creativiteit konden uiten. Uiteindelijk belandden we bij een kraampje met prachtige edelstenen, waar we drie mooie exemplaren uitkozen om mee naar huis te nemen.

Lepeltje Lepeltje in het Wantijpark in Dordrecht is een fantastisch festival voor het hele gezin. Zowel Julia en Melle als wij hebben ontzettend genoten van de gezellige sfeer en de vele culinaire en creatieve kraampjes en activiteiten. Het was heerlijk om samen buiten in het park te zijn en te kunnen genieten van al het lekkers en de verschillende belevenissen! Wil je nu ook naar Lepeltje lepeltje? Het festival reist door het land, dus er zijn meerdere locaties en data om uit te kiezen!

Dordrecht 18-20 mei
Eindhoven 18-21 mei
Amersfoort 26-29 mei
Apeldoorn 27-29 mei
Maastricht 9-11 juni
Zwolle 15-18 juni
Utrecht 23-25 juni
Amersfoort Lokaal 24-27 augustus

 

Go-Kids Rotterdam voor de leukste gezinsuitjes

Log In