De voorbereidingen voor de nieuwe interactieve theatervoorstelling 'Paniek in het Drostenhuis zijn in volle gang, en Go-Kids reporter Elise mocht een try out bijwonen! 

Vol enthousiasme kwam ze weer terug, hier lees je waarom:

Museum Anno maakt verbinding tussen Zwolle van toen tot nu.

Zondag 18 december ben ik als GO-KIDS reporter naar museum ANNO geweest. En dat was in 1 woord: Gaaf! Ik heb daar van alles beleefd op een interactieve manier over Zwolle, mijn geboortestad. 

Toen we binnenkwamen heb ik eerst voor mijn zus een leuk magneetje gekocht in het winkeltje. Ik ben dol op shoppen en ze hebben genoeg leuke Zwolse spulletjes. Daarna ben ik samen met mijn ouders gaan kijken naar een film over het ontstaan van Zwolle. Yes! Een informatiefilm die duidelijk, grappig en ook nog leerzaam is. Ik heb over de historie van Zwolle een opdracht van school (voor een extra punt op de toets), dus dit kwam goed uit. 😉

Oja, de ruimte waar je deze film kan bekijken was alleen al super gaaf en lekker op z’n Zwols ingericht. Ik ga hier zeker nog een keer naar toe en dan samen met mijn zus.

Paniek in het Drostenhuis

Als Go-Kids reporter ging ik dus naar museum ANNO voor de try-out voorstelling: ‘Paniek in het Drostenhuis’. Wat ik niet had verwacht, was dat iedereen echt meedoet met de voorstelling! Want de voorstelling wordt gespeeld in de keuken (zoals deze echt vroeger was) en ineens deed ik mee in de voorstelling en was ik een keukenmeid. Neee he?! Ik moest gaan poetsen, niet mijn beste klus 😉 

hi

Mijn moeder, die ook meedeed als ‘dienstmeid’ was bezig met het fruit en daar sloot ik stilletjes bij aan. Mandarijnen eten, dat gaat me beter af. 

Het echt meedoen, de grappen die worden gemaakt gaf mij naast een leuk gevoel ook een idee hoe het hier vroeger is gegaan. Deze voorstelling is echt een kerstvakantie tip om naar toe te gaan! 

Ik omschrijf museum ANNO en de voorstelling: ‘paniek in het Drostenhuis’ als:

  • A = Andere manier van leren en echt beleven over de verhalen van Zwolle.
  • N = Nu snap ik mijn geschiedenis toets beter! 😉
  • N = Nice! Om een theatervoorstelling zo interactief mee te maken.  
  • O = Ontmoeten en Verbinden! Dat is waar Zwolle en Anno voor staan!

Over de voorstelling ‘Paniek in het Drostenhuis’ in Zwolle:

Wat een pech! Iedereen is ziek wanneer Juist het belangrijkste diner van het jaar plaatsvindt in het Drostenhuis. De keukenmeid van het Drostenhuis is in rep en roer. Er is nog zoveel te doen. Wie schilt de aardappels en wie poetst nu het zilverwerk? De meester Everhardt Podt heeft een manier gevonden om de keukenmeid te helpen. Alle gasten van dit interactieve theaterspel, helpen mee om dit diner tot een succes te maken. Totdat ineens het pronkstuk van de avond blijkt te ontbreken. Iedereen is druk bezig en er blijft niemand meer over om dit te regelen. Uiteindelijk offert Everhardt zichzelf op om het in orde te maken, maar helaas gaat dat niet zonder problemen.