Een Zwols lied voor Sinterklaas??

19 oktober 2018

 Zwolle wil dit jaar graag iets heel speciaals doen voor Sinterklaas. Maar wat?  Dat vroeg Stichting Evenementen Zwolle, de club die het feest van de intocht organiseert,  zich deze zomer af . "Wij zijn een muzikale stad, waarom maken we geen eigen lied?"  Werd er toen geopperd. Wat een top idee dachten ze! Dit werd natuurlijk direct aan Sinterklaas en de pieten, die nog lekker in Spanje van een warme zomer aan het genieten waren, voorgelegd. Maar ja, Sinterklaas is natuurlijk erg oud, en nieuwe dingen zijn dan een beetje lastig... "Een nieuw lied? Dat is toch helemaal niet nodig?" was zijn antwoord... "ik heb al moeite om alle bestaande liedjes te onthouden!" En daarmee was de kous af. De mensen van SEZ waren best teleurgesteld...wat nu? Maar toen werden ze de volgende dag ineens gebeld...door Hoofdpiet! De pieten vonden het idee namelijk wel heel erg leuk. En Sinterklaas mag dan wel oud zijn, maar hij houdt nog steeds van verrassingen...waarom maken we geen lied als verrassing?!  Wat een goed idee! 

We gaan dus een eigen Zwols Sinterklaas lied maken!

Er is zo veel muzikaal talent in Zwolle dat er een nieuw,  Zwols lied voor Sinterklaas gemaakt wordt! Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas in Zwolle aan en dan verrassen we hem met een spiksplinternieuw Zwols Sinterklaaslied en dansen we allemaal mee! Houd onze website in de gaten want daar is de clip van het lied te zien zodat iedereen kan oefenen! 

Op vrijdagmiddag 16 november, vanaf 15.00 uur,  kun je nog een keer extra oefenen op 'Sing Sing-in' bij Stadkamer

Vanaf maandag 12 november zendt RTV Focus dagelijks een Sinterklaasjournaal uit waarin te zien is  hoe het lied gemaakt wordt samen met jongeren van de Fakkelteit onder leiding van Rico met ondersteuning van schoolkoor OBS de Octopus.


Denk mee over het lied!

We gaan dus een lied maken...maar waar zal die over gaan?  We willen alle kids hierover mee laten denken!  Via ons Facebook kanaal mag jij vertellen wat jij denkt dat in het lied moet komen! De Sassenpoort? Dinoland? De Peperbus? Of jouw voetbalvereniging? Laat het ons weten! De kinderen die een suggestie hebben gedaan die uiteindelijk ook in het lied voorkomt, maken kans om leuke prijzen te winnen!!

Volg dus Go-Kids regio Zwolle op Facebook om de oproep niet te missen!