De Waarbeek

Op Goede vrijdag vertrokken wij vol enthousiasme naar all-in Attractiepark De Waarbeek in Hengelo. Het attractiepark in Twente opende begin april haar deuren na een winter waarin er volop ingezet werd op onderhoud en vernieuwing. En dat zie je! Sinds een paar jaar heeft dit familiepark nieuwe eigenaren. Je proeft er nog steeds de nostalgie; het pretpark bestaat dit jaar 100 jaar (!), maar je ziet dat er met zorg en hard gewerkt is om alles weer strak in de verf te zetten en het park opnieuw in te richten. Deels met nieuwe attracties, deels door oude attracties in een nieuw jasje te steken en grootschalig onderhoud te plegen.

Plattegrond de Waarbeek

Wij bezochten het park met Kyan van 8, Lyem van net 7 en Sten van net 4. Sten is nu ongeveer 1.05 meter en dat kwam goed uit: dan mag je in dit attractiepark namelijk bijna in alle attracties met begeleiding!

Oldtimer de Waarbeek

Vernieuwde entree

De eerste vernieuwing zie je al vanaf de parkeerplaatsen. Er is een mooie sfeervolle entree gecreëerd. Helemaal passend in het thema. Ook bij de kassa en winkelruimte is alles goed verzorgd en vrolijk ingericht en aangekleed. Vanaf hier loop je langs het water en het theater het park in.

Botsauto's

Dit park is trotse eigenaar van de oudste achtbaan van de wereld, deze attractie vindt je direct vooraan in het park. Verder vind je hier botsauto's, oldtimers en mini botsauto's. Eerst met het hele gezin in de botsauto's dan maar! Dat is altijd feest als je met 4 mannen op pad bent ;) 

Nog meer nieuws

Daarna wilden Kyan en Sten met papa naar het bootje dat op het water landt. Dit bootje is er al langer maar aangezien je er 1 meter 20 voor moet zijn dus daar waren ze tijdens een eerder bezoek nog niet eerder in geweest. Aan deze kant van het park vind je tevens een nieuwe attractie. Een toren met vrije val!

En ook de speeltuin aan deze kant van het attractiepark is aangepakt met een nieuwe air trampoline. En niet te vergeten: de nieuwe achtbaan Rupsje Mae. Aan deze attractie werd een onderdeel vervangen maar net voordat we naar huis gingen hebben we alsnog een ritje mee gepakt. Erg leuk want ook hier mocht Sten al mee rijden. 

All-in genieten

Rond het middaguur hadden we eigenlijk wel een beetje trek gekregen. Waar je normaal gesproken in een pretpark je geld wel kwijt kunt in de lunch, is deze bij Attractiepark de Waarbeek bij de entreeprijs inbegrepen. Dit houdt in dat je onbeperkt patat, snacks, broodjes, soep, waterijs, ranja en koffie/thee kunt halen. Ondanks dat dit alles bij de prijs inbegrepen is, is de kwaliteit goed. Met Hollandse Oerfriet, vers gebakken en warme snacks. Ook de ranja en koffie die je op diverse punten kunt tappen is meer dan prima en suikervrij. 

Na de lunch gingen we in de swingmill, in rocking roger, de piratenboot (nieuw!), in het mini reuzenrad, in de vliegtuigjes en in de zweefmolen.

Toen was het tijd om naar het theater te gaan. Ik wist niet zo heel goed wat we daar van moesten verwachten. En of ik onze mannen daar zo blij mee zou maken maar we waren ook allemaal wel nieuwsgierig. Bovendien was het zo midden op de middag een welkome pauze. 

Theater

Het theater stroomde vol en om klokslag 14.00 uur begon de show. Zoals ik al zei had ik er niet echt verwachtingen bij. Maar we werden positief verrast! Meer dan eigenlijk. Met special effects, veel humor en natuurlijk niet te vergeten postbode Pelle en mascotte Kwekky, was het oprecht een hele leuke show waar we allemaal veel gelachten hebben en we ons nu nog steeds afvragen hoe bepaalde magische effecten gecreëerd zijn. De show verveelde geen moment en duurde ongeveer een half uur. 

Oudste achtbaan

Nadat de show afgelopen was, dronk ik nog een lekkere kop koffie, Michel ging met de 3 mannen in de oudste achtbaan. De wachttijd kan hier wat oplopen omdat er maar 1 karretje rijdt, maar de rit is wel echt even de moeite waard. 

Waarbeek achtbaan

Waterfietsen

Daarna maakten we nog een laatste rondje en ok, we trakteerden onszelf nog op een lekkere bak friet. Op een mooie plek op het terras aan het water. Op dit water liggen overigens hele mooie kleurrijke nieuwe waterfietsen! Het was op deze dag best koud, dus de waterfietsen bleven vandaag op hun plek maar ik verwacht dat ze veelvuldig gebruikt gaan worden op mooie dagen.

Terrassen

Wat me opviel ten opzichte van eerdere bezoeken is dat eigenlijk door het hele park terrassen neergezet zijn. Vanaf ieder plekje kun je als ouders zijnde een attractie in het zicht houden, of gewoon wachten tot de kinderen weer terugkomen. Want dat is toch wel een groot voordeel; doordat het park niet zo groot is kunnen kinderen vrij rond lopen.

Nieuwe achtbaan

Kyan en Lyem gingen nog een keer in de Swingmill en toen we net besloten hadden dat het tijd was om huiswaarts te gaan, was de reparatie van Rupsje Mae rond. Jippie! Erg leuk want ook hier mocht Sten al mee rijden. Toen mensen door hadden dat de achtbaan open was, kwamen er al heel snel meer blij kinderen aangelopen. Deze kleine achtbaan is echt een aanwinst voor het park!

De moeite meer dan waard

We komen zeker nog weer terug bij attractiepark De Waarbeek. Al is het al omdat er een heel mooi spookhuis in aanbouw is. Deze wordt op 28 mei feestelijk geopend! Maar onze conclusie is dat ook zonder het spookhuis een bezoek aan dit attractiepark in Twente en bezoek meer dan waard is. We stonden om kwart over 10 op de parkeerplaats en reden pas tegen de klok van half 5 de parkeerplaats weer af. Heb je geen hele dag de tijd; ook voor een halve dag is dit attractiepark de moeite waard! 

Zet alvast in je agenda:

- De opening van het spookhuis en het jubileum worden groots gevierd op 28 mei, inclusief vuurwerkshow!

- Op 3 en 4 september is er Food Circus. Dan is er nog meer all-in (zoals popcorn en suikerspinnen) 

- Op 15,19, 22 en 29 oktober wordt er Halloween gevierd in dit attractiepark met kindvriendelijk griezelen en extra activiteiten. 

Tip:

- Je viert hier ook je all-in kinderfeestje!! 

Meer over de Waarbeek