De leukste speelboerderij is nu nóg leuker! 

Vanuit Zwolle zijn we er al kind aan huis, maar vanuit Go-Kids Twente waren we nog nooit bij de Flierefluiter in Raalte geweest en ik kan nu zeggen: als je nog nooit bij de leukste speelboerderij van het Oosten geweest bent wordt dat echt hoog tijd! Ik begrijp wel dat zij al meerdere jaren winnaar zijn geworden in de ANWB 'leukste uitje' verkiezing.

De Flierefluiter ligt buitenaf bij Raalte, vanuit Twente ben je er binnen ongeveer 30 á 40 minuten.

Boek jij je tickets voor de zomervakantie voor 15 juli met de Go-Kids kortingscode? Dan krijg je 20% korting op je bezoek!

Pak die korting

Flierefluiter

Speelboerderij

Deze speelboerderij is echt geweldig voor de jongere kids én voor de iets stoerdere zonen. Oftewel, voor het hele gezin een dag vermaak en voor elk wat wils. En echt gericht op natuurlijk spelen. Geen grote attracties maar leuke speeltoestellen, veel zand, trekkers, skelters.

Bij aankomst zie je direct dat dit een goed verzorgde locatie is. Alles staat netjes aangegeven met mooie borden en alles is goed onderhouden. Wij kwam in het bijzonder om het nieuwe strobalenfestijn te testen. Ik kan zeggen dat deze test goed geslaagd is en dat de speelboerderij nu nóg vollediger is! 

Strobalen festijn

Ze zijn hier continu in beweging. En ieder jaar worden er meerdere nieuwe toestellen en onderdelen toegevoegd, om het zo ook voor de vaste bezoekertejs interessant te houden. Nieuw dit seizoen is het strobalen festijn. Hier hebben ze echt ontzettend veel strobalen gestapeld met een immense toren als resultaat. Ik dacht dat je hier vooral op zou kunnen klimmen, maar de kinderen ontdekten als snel dat je echt overal onder- en tussendoor kunt lopen en kruipen.

Flierefluiter

Gewoon door gangen en onder de strobalen. Dat hadden ook de kinderen niet verwacht! Met als gevolg. 'Mama kijk!' 'Kom eens hier' en 'moet je dit zien!' Met als resultaat dat ik zelf ook weer een klimervaring rijker ben ;)

Onze jongens zijn gek van klimmen én van hutten bouwen. Welk kind is dat nou niet? Dus ze konden zich ook in dit deel van de speelboerderij heel goed vermaken. En verstoppertje spelen kan hier trouwens ook erg goed! Sten van net 4 kon gelukkig met zijn korte beentjes goed mee komen. Hem lukte het om samen met zijn grote broers op de balen te klimmen. Super trots verkenden ze samen alle gangen. Ze waren hier dus mooi even onder de pannen.....euh strobalen ;)
Flierefluiter

Eigen eten en drinken

Bij de entree kun je voor € 4,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen een arrangement bijkopen met koffie/ ranja, ijs en friet. Maar je krijgt ook een menukaart mee om later iets te bestellen. Er is genoeg lekkers te verkrijgen. Maar je bent  hier niks verplicht. Wil jij de dagje uit voordelig houden dan kan ook dat: Je mag hier je eigen eten en drinken meebrengen. Oftewel gastvrijheid ten top hier!

Flierefluiter

Wat is er nog meer te doen

Na binnenkomst weten de jongens eigenlijk al niet meer waar ze moeten kijken. Speeltuin links, speeltuin rechts, een trekker veldje, overal glijbanen. Geweldig, en toen hadden ze de trampolines nog niet eens gezien.... Trampolines zijn favoriet bij ons thuis dus die werden eerst onveilig gemaakt!

Flierefluiter

Daarna werden de glijbanen in de grote speeltuin getest. Ik word hier als moeder ook wel gelukkig want overal staan terrassen om neer te strijken en ondanks dat het ruim opgezet is, is alles goed omheind.

Flierefluiter

Ontdekken 

Je zit ook echt middenin de natuur en alles is aangekleed met mooie bloemen. Ik vind ook al die boeren details en benamingen ontzettend leuk. Zoals de biggetjespoel, de bewegwijzering en de details op de toiletten.

Flierefeluiter

Een bezoek aan deze speelboerderij is nog leerzaam ook: overal zie je bordjes met vragen en antwoorden. Over dieren, voedsel en natuur. Je kunt er zelfs een leuke speurtocht lopen die je over het hele erf leidt.


Flierefluiter

Flierefluiter

Kinderboerderij

Er is een hele leuke kinderboerderij op dit erf. Hier kun je geitjes aaien en diverse vogels en kippen zien. Op gezette tijden is er een knuffel uur. Dan worden de konijnen en cavia's in bakjes geplaatst en kunnen de kinderen ze aaien. Dat uurtje hebben wij natuurlijk even nee gepakt! En de liefhebbers kunnen zelfs op gezette tijden gratis pony rijden!
Flierefluiter

Even plonsen

Na dit geklim en geklauter hadden de jongens het toch wel erg warm gekregen. Ook daar hebben ze bij de Flierefluiter een oplossing voor: een zwembad! Tijdens de zomermaanden staat er ook een stormbaan naast het zwembad. Het zwembad is maar 50 centimeter diep en daarmee perfect om af te koelen maar niet gevaarlijk.

Flierefluiter

Flierefluiter

Na de duik in het zwembad bleven de jongens in zwembroek rondstruinen. Je kunt ook heel eenvoudig heen en weer blijven lopen dus dat maakt ook het gebruik van het zwembad erg laagdrempelig. Het zwembad is echter helemaal omheind, dus je hoeft niet bang te zijn dat jouw koter hier ongevraagd naar binnen loopt. 

Centrale horeca

Kyan en Lyem ontdekten het boeren leven op het trekkerweitje en Kyan oefende al z'n tricks op de naastgelegen trampolines.

Flierefluiter

Naast het trekkerweitje zit de centrale horeca dus voor mama de perfecte plek om toezicht te houden ;) Daarna vonden ook de jongens het tijd voor een korte pauze. Eten kun je heel eenvoudig online bestellen door een QR-code op tafel te scannen, je krijgt dan een sms als je maaltijd klaar staat. Drankjes en ijs haal je af aan de balie.

Binnen speeltuin

Na de pauze werd het ondanks het mooie weer tijd om de binnen speeltuin te verkennen. Wow, super gaaf hoe hier ook weer gebruikt gemaakt is van de ruimtes boven elkaar. Beneden is het gedeelte voor de allerkleinsten en via een trap kun je naar boven waar je wederom trampolines vindt, zelfs met augmented reality. Deze 'schuur' is al een indoor speeltuin op zich! Dus ook met minder weer hoef je je hier niet te vervelen.

Flierefluiter

Flierefeluiter

Skelterbaan

Als je denkt alles ontdekt te hebben, ontdek je weer iets nieuws! Bijvoorbeeld de skelters op de skelterbaan of de grote air trampoline.

Flierefluiter

Of het doolhof die achterop het terrein gelegen is. 

Flierefluiter

Feestjes

Hier vier je ook je leukste feestje. Toen wij er waren werden er ook verjaardagen van opa's en oma's gevierd. Ik weet zeker dat ze geen kind hadden aan de kleinkinderen. Maar wat dacht je van je kinderfeestje? Sten gaat hier binnenkort op schoolreisje. Ik heb zo'n vermoeden dat hij het niet zo erg vindt de Flierefluiter nog eens te bezoeken :)

Conclusie

Wij komen zeker terug! Dit is een voordelig dagje uit waar het hele gezin blij van wordt. Je hoeft als ouders ook niet de hele tijd gestresst achter je kinderen aan te lopen want het is ruim maar zeker niet massaal. Hele dikke tip voor gezinnen waar het attractiepark of pretpark nog niet past en/of er meerdere leeftijden binnen het gezin zijn. Conclusie van onze kinderen "hier is alles in 1 speeltuin waar je normaal heel veel speeltuinen voor moet bezoeken"

Wij hebben in ieder geval een nieuwe favoriet aan ons lijstje toegevoegd!