WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen heeft de bronzen prijs behaald in de ANWB verkiezing 'Leukste uitje van Nederland 2021' in Nederland. Een mooie aanleiding  voor Go-Kids om de nummer 3 van Nederland met ons gezin te bezoeken.

Net terug van onze vakantie gingen we op een mooie zomerse dag met ons gezin naar Wildlands in Emmen. Als klein meisje kwam ik vroeger vaak in Dierenpark Emmen, maar die parken lijken totaal niet meer op elkaar. Wildlands bestaat dit jaar al zelfs 5 jaar. In begin was er wel kritiek op het nieuwe park. Zou dat adventure en de andere aanpak van dieren bekijken wel aanslaan, maar inmiddels 5 jaar later heeft dit nieuwe concept dierentuin wat ons betreft zich wel bewezen en nemen je mee op een dagje uit in WILDLANDS.

serenga wildlands

We kwamen rond 11 uur aan in het park en begonnen in Serenga. Zodra je de poort (zonnepaleis) door loopt waan je je in een Afrikaans dorp. Onze meiden hadden deze keer niet zo veel oog voor de kleine (boerderij) dieren in het Dogondorp, maar direct na het dorp werd het pas leuk bij de loslopende prairiedogs.  Toen we bij de afslag Animazia en Nortica kwamen, hebben we eerst gekozen voor Nortica. Dat was een slimme zet, want door de bezoekers toestroom aan het begin van de dag was het hier heel erg rustig. 

Nortica 

pinguins wildlands  ijsbeer wildlands

We stapten het poolgebied binnen en stonden gelijk oog in oog met een dromerige ijsbeer. Hij lag lekker te chillen in het water en vond het allemaal wel prima. Iets verderop was een vrouwtjes ijsbeer actief en de andere dames lagen lekker in een hol. Via het Zembla dek hebben we de pinguins bekeken, ook onder water. Daarna gingen we door naar de Raccoon Creek. De (schattige) wasberen zijn weer terug van weggeweest. Ze waren vorig jaar plots verdwenen.... Helaas waren het rattenmagazijn en Artic 1 gesloten v.w. corona. Onze jongste dochter was wat teleurgesteld, want ze had hier ooit een gave testvlucht in Artic 1 gemaakt en wilde dit ook aan de rest laten zien.

Serenga

savanne wildlands  bavianen wildlands

Na Nortica gingen we weer terug naar het begin van het park. Jungola was op dat moment iets te druk, dus we werden keurig door een medewerker geadviseerd om eerst naar Serenga te gaan. Het eerste stukje hebben we deze keer wat sneller gedaan. Toen we bij de savanne met kamelen, zebra's, giraffen, neushoorns en leeuwen aankwamen, ging ons Afrika hart sneller kloppen. We zijn regelmatig op safari geweest en ook de kinderen hebben een paar jaar geleden een rondreis door Zuid-Afrika gemaakt, dus hier worden we altijd nog blij van.  De leeuwen hadden op dat moment zoals zo veel uren op een dag een luilak moment. Ze lagen lekker voor pampus.  Toen we in de kraal aankwamen en met de safari truck over de savanne wilden gaan, werden we 'afgeschrikt' door de enorme rij en zijn dus doorgelopen. We zouden later op dag wel terugkomen. Ondertussen genoten we van het prachtige en in detail aangelegde park. Alles klopt gewoon, van prullenbak, bankjes tot de verlichting aan toe.  Onderweg nog even bij de bavianenarena langs.  Blijft leuk om naar aapjes te kijken.

giraf wildlands

Overal tref je gezellige horecatentjes aan en ieder met zijn eigen thematische keuken.  We hebben heerlijk wat gedronken op het Momma's terras. De meiden deden uiteraard iedere zooveniers shop aan. Ook deze hebben een thematisch assortiment.  En toen als speer door naar Tweestryd, de achtbaan. Deze keer waren wel beide achtbanen in gebruik, dus konden we mooi battlen en dat hebben heel vaak gedaan. Voor zo'n zomerse dag was het hier opvallend rustig, maar hé ons hoor je niet klagen.  We hebben al met al wel minstens 8 ritjes gemaakt.  En later op de dag zo'n uur voor sluitingstijd was het helemaal rustig en hebben we nog een paar keer genoten van de leuke achtbaan.

serenga wildlands

Vanuit Tweestryd liepen we door de treinwagons verder over de savanne en bekeken de woestijndieren zoals de kamelen, onagers (ezels) en struisvogels.

Later op de dag zijn we terug gegaan naar de trucks en toen was het gelukkig erg rustig en waren we zo aan de beurt voor ons tochtje over de Savanne.

Jungola

rimbula wildlands 

Op naar Jungola. Ook één van onze favoriete thema's.  Eerst door de jungle met allemaal prachtige vlinders. We namen het avontuurlijke paadje voor nog meer beleving. Behalve de mooie vlinders zijn er natuurlijk ook hele mooie bloemen en planten. Daarna gingen we via de monkey market met loslopende doodshoofdaapjes naar het vlot. We konden het niet laten en namen het vlot naar de overkant. Onze oudste dochter is helemaal idolaat van olifanten en zag de olifanten al buiten staan. Ze had al ergens gelezen dat in februari het olifantenstiertje Ka Yan geboren was, dus we moesten snel naar binnen naar de rest van de olifanten. Zodra je door de poort bent van Rimbula waan je je echt even in de jungle. Alles is zo prachtig aangelegd en in de loop van de jaren goed 'verwilderd'.  In het Rimbula restaurant hebben we een late lunch genomen om daarna in de bootjes te stappen. Gelukkig waren we hier zo aan de beurt. Het was een heerlijk tochtje over de rivier. Uiteraard kwamen we langs de Olifantenvallei. Op dat moment was het jong helaas even verstopt.  Na de boottocht gingen we de jungle trail doen. Met z'n allen door de touwenparcours over de jungle klauteren. Echt geweldig voor jong en oud. Het is een flink parcours (eenrichting) en later ga je via stapstenen door de grote planten weer naar buiten. Je voelt je hier echt even een avonturier. Weer terug naar de olifanten en gelukkig was het kleine jong met moeder en zijn tantes naar buiten gekomen.  We hebben nog even bij de apen op het gibbon- en slingerapen eiland gekeken. Met een heerlijke Swirl in de hand hebben we Rimbula verlaten en het laatste stukje met Jungola dieren bekeken.

olifantenvallei wildlands  wildlands olifantenvallei

Animazia

In Animazia kunnen kids heerlijk spelen, klimmen en klauteren in het indoor speelparadijs. Dit kennen we nog van voorgaande keren en een schoolreisje. Vanwege de drukte ( beperkt aantal mensen ivm corona) hebben we dit deze keer overgeslagen.  We gunden het de jonge gezinnen meer, want voor jonge kids is het hier fantastisch spelen en ontdekken.  Er zijn hier ook dieren te zien en er is een Animazia plaza( horeca).

Horeca

De horeca is echt top in het dierenpark. Overal kom je onderweg kleine eet- en drinktentjes voor versnaperingen tegen. Er zijn een paar restaurants met een uitgebreider assortiment. Alles, van aankleding, interieur tot de keuken is aangepast aan het thema.  Er is voldoende ruimte en er zijn genoeg zitjes. Er zijn een aantal refill voor o.a. koffie en slush puppy mogelijk.  Op de flesjes zit inmiddels statiegeld en de flesjes kunnen je in speciale bakken gooien en op deze manier doneer je je statiegeld aan het park. 

We waren onder de indruk van de veschillende en gezellige horeca. Dit hebben ze hier goed voor elkaar en de prijzen zijn ook redelijk. Alles was goed schoon en ook het sanitair is voldoende aanwezig. Ook hier zie je soms de leuke details, zoals een wc in een rondavel of water tappen met een groot olievat als wasbak.

Speelelementen 

In het hele park vind je onderweg verschillende kleine speelelementen voor kids. Er is overal wel een klim of klauter toestel of ontdekpad of  druip en sluip door route of bamboe doolhof te vinden. En elk thema gedeelte heeft ook een grote speeltuin met grote speeltoestellen.  En met klap op de vuurspijl natuurlijk het indoor speelparadijs Animazia.  ( Kids kunnen hier wel nat worden weten we nog van onze eerdere schoolreisje ervaring). We vonden de jungle trail in Jungola echt geweldig. Dus even tussentijds kunnen spelen is in dit dierenpark goed voor elkaar.

jungle trail wildlands  jungletrail wildlands

En wist je dat je bij de kassa ook een speurtochtenboekje (€1,-) per leeftijdscategorie kunt krijgen? 

Als je het park verlaat en het is een zonnige of warme dag dan kunnen de kids nog veel lol beleven op het fonteinen en vijver(Raadhuis)plein voor de ingang van het park. Hier zijn allemaal (opeens) uit de grond spuitende fonteinen. dus je kleren droog houden is wel een uitdaging. En rondom het plein vind je nog gezellige horeca. 

ANWB verkiezing

Inmiddels is de ANWB verkiezing Leukste uitje van Nederland 2022 weer gestart en ook deze keer kun je weer op WILDLANDS stemmen. Ga je deze zomer of herfst ook naar WILDLANDS of ben je er al eens geweest en ben je fan van dit mooie dierenpark, breng dan je stem uit en wie weet scoren ze volgend jaar wel hoger en wordt het zilver of zelfs wel goud..... We zijn in ieder geval groot fan geworden en hebben een hele gezellige en avontuurlijke dag gehad! En WILDLANDS onderscheidt zich echt met de andere dierenparken en is echt een adventure zoo. 

Familie Feith van Go-Kids regio Zwolle