Carnaval wordt niet alleen maar in het Zuiden van het land gevierd. Ook in Zwolle, Salland en het Vechtdal wordt er volop Carnaval gevierd. Carnaval vier je met kinderen in regio Zwolle. Er zijn diverse carnavalsoptochten, kinderoptochten en is er kindercarnaval voor kinderen. Ook al ben je zelf geen echte Carnaval het is wel leuk om met je kind(eren) naar naar een Carnavalsoptocht te gaan kijken. Kids kijken vaak hun ogen uit. Wij hebben alle carnavalsoptochten en kindercarnavals op een rij gezet:

Vrijdag 21 februari

Vilsteren om 13.30 uur

In het Parochiehuis van Vilsteren brandt de Kindercarvaval los.

Olst om 13.11 uur

De jeugdoptocht van Olst vindt plaats op carnavalsvrijdag. Deze Kabaaloptocht zal beginnen om 13:11 uur. 

Kinderoptocht, waarbij de jeugd zoveel mogelijk kabaal maakt onder leiding van de Jeugdprins der Iesselzotten. Organisatie i.s.m. de Kath. Basisschool St. Willibrordschool. Opgave is niet nodig, alle jeugd is van harte welkom!

Zaterdag 22 februari

Zwolle (Sassendonk) om 14.00 uur

Op zaterdag 22 februari is de grote Sassendonkse carnavalsoptocht. Het startschot zal worden gegeven door de Stadsprins van Sassendonk, aan de Wethouder Alferinkweg om 14:00 uur. In 2020 heeft de optocht ook weer een slogan:"A-j maer van elven olt"

Wijhe (Iesseldonk) om 14.30 uur

Op 22 februari gaat de optocht om 14.30 uur van start. Route: langs Tankstation Dul vanaf de Wengelerafweg!

Heino (Stoppersgat) om 14.00 uur

Zaterdag 22 februari om 14:00 uur staat Heino weer in het teken van het Carnaval en maakt de nieuwe Prins der Sökkestoppers met zijn Adjudant zijn rondgang door het dorp.

Olst (Heuidarp) om 15.00 uur

De grote optocht van Olst vindt plaats op carnavalszaterdag 22 februari. Deze grote optocht zal beginnen om 15:00 uur. Deze grote optocht heet C.V. de Iesselzotten.

Raalte jeugd om 14.00 uur

De jeugd van carnavalsvereniging de Stoppelkaters trekt door de straten van Raalte.
Kom jij ook kijken naar de stoet met praalwagens? De optocht begint om 14:00 u. vanaf de Grote Markt.

Lemelerveld (Sprokkeldorp) om 13.00 uur

Kom op 22 februari kijken bij de carnavalsoptocht in Lemerlveld.
Zaterdagmiddag start om 13.00 de grote optocht door Lemelerveld

Route
Start bij Reimink, Kerkstraat, Ds. Keerstraat, P. Buismanstraat, Waterinkweg, Ds. Keerstraat, Hogebomstraat, Vilstersestraat en Dorpstraat

Dedemsvaart (Kloetendonk) om 13.11 uur

Voor veel Kloetendonkers begint het pas op de zaterdag van de optocht. De optocht start om 13.11 uur in Dedemsvaart.

Slagharen (Turfgat) om 13.31 uur

Carnavalsvereniging 'de Turftrappers' uit Slagharen houdt op zaterdagmiddag 22 februari weer een grandioze optocht.
De optocht wordt gehouden van 13.31 uur tot ongeveer 16.00 uur en start aan het Anton Geerdsplein te Slagharen.

Zondag 23 februari

Raalte (Stoppelburcht) om 13.00 uur

De optocht van Raalte vindt plaats op carnavalszondag 23 februari. Deze optocht zal beginnen om 13:00 uur. Deze optocht heet Grote Sallandse Carnavalsoptocht

route:

Almelosestraat – Kanaalstraat Oost – Botermakerstraat – Schapenstraat – Schoolstraat – Varkensmarkt – Kerkstraat – Westdorplaan – Munstersestraat – De Plas – Grote Markt – Marktstraat – Kortestraat – Brugstraat

Vilsteren (Piepenplas) om 13.30 uur

De start van de optocht is om 13:30 uur vanaf de parkeerplaats bij de kerk. De optocht zal muzikaal worden opgeluisterd door muziekvereniging Salland uit Liederholthuis. En om 16.00 uur start de familiecarnaval in het Parochiehuis.

Dinsdag 25 februari

Lemelerveld om 19.00 uur

Kom op 25 februari  kijken als de spektaculaire optocht door Lemelerveld gaat.

De rijk verlichte wagens trekken door het dorp. Een geweldig gezicht. De grootste en mooiste wagens uit de hele regio zijn hier allemaal in één optocht te zien. Het Sprokkeldorp wordt donker en de wagenbouwers zetten hem weer in het licht, dit mag je niet missen!

0m 19.00 uur gaat de straatverlichting in de route van de optocht uit. De stoet gaat vanaf het sportpark door de Nieuwstraat naar het Kroonplein. Rond 19.30 uur presenteert de eerste wagen/groep zich op het Kroonplein. De optocht duurt ca. 1,5 uur en de entree is vrij.

Go-Kids wenst iedereen een fijne carnaval!