Het Avonturenpark Hellendoorn heeft een nieuwe attractie: Het Drakennest. Tijd dus om het park eens goed te gaan verkennen om uit te vinden wat de gaafste attracties zijn...is het de nieuwe attractie of toch een andere? Parkverkenners uit de regio's Zwolle, Drenthe, Veluwe, Deventer Salland en Twente gingen allemaal naar het Avonturenpark met 1 missie: vind de coolste attractie!

Wat opviel was dat iedere verkenner zijn eigen lijstje met top attracties had! Zo bewijst het maar weer dat iedereen zo z'n eigen voorkeur en beleving heeft. Jongen, meisje, 12 of 8 jaar, mooi weer of minder mooi weer, alles telt mee. Het bewijst ook dat er in het Avonturenpark voor iedereen wat te beleven valt!

Maar we willen toch de top 3 attracties samenstellen en hebben daarom die attracties gekozen, die door meerdere parkverkenners genoemd zijn. Dat waren er precies 3!

1. Sungai Kalimantan

Parkverkenner Noa uit de Veluwe: "je gaat met een bootje het water op. Als je een beetje heen en weer wiebelt word je ook nog nat! " Priscilla uit Twente zegt: "Met meerdere mensen in zon bootje dat geeft veel lol. Je glijdt de wilde baan af draaiend en wiebelend veel lol gehad erin, ook met het opspattende water wat de boot in kwam. "


2. De Wild Waterval

Parkverkenner Mylan uit Drenthe: "Met het bootje over de baan is erg leuk, ook wel een beetje spannend. De kleine waterval is een voorproefje op de grote! Mylan had een kriebel in zijn buik toen we bijna boven waren! Wij gingen expres bukken zodat de achtersten in het bootje nat werden. Hier hebben wij erg veel plezier aan gehad." Andere kinderen uit Zwolle wilden juist wel nat worden. Zij vonden deze attractie ook spannend en het is juist de uitdaging om juist wel of niet nat te worden.


3 'Highdive' Stuntshow

Parkverkenner Jesper uit Deventer Salland: "Geen idee wat we ervan moesten verwachten. Maar wat was deze show indrukwekkend! Trampolines, schoonspringen en vuur, allemaal in 1 show. Zeker een aanrader om daar even tijd voor vrij te maken."

Niet iedereen had het geluk vanwege het weer om het Slidepark uit testen, maar Parktester uit Zwolle wel en ze vonden het waterpark met de vele glijbanen echt geweldig.

Zoals je ziet doet water het altijd goed. Ook de show werd door meerdere verkenners geneomd als grappig en spannend tegelijk. Bij mooi weer is er natuurlijk ook het slide park dat niet door alle verkenners is bezocht door weersomstandigheden, maar het is wel een hele coole aanvulling op warme dagen!

En het Drakennest? Het Drakennest zat bij Parkverkenner Priscilla uit Twente in de top 3: "Leuk een keer wat anders. Je zit niet met 2 naast elkaar maar rond en zo heb je aan allebei de kanten iemand naast je en je zit niet op een stoel met leuning voor maar voor je buik en dan ga je draaiend heen en weer. Dat zorgt voor een apart gevoel in je buik". Klinkt ook goed!

Al met al werd er een 9 geven door één van de Parkverkenners als algeheel cijfer. Dus wil je nog een dagje weg en niet te ver? Dan hebben wij hierbij een leuke tip! :)

Met kindvriendelijke groetjes,

Go-Kids Twente, Veluwe, Deventer Salland, Zwolle, Flevo en Drenthe.