Jantje Beton & Go-Kids ❤ buitenspelen

Buitenspelen is niet alleen heel leuk, het is ook enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Dat weet jij natuurlijk allang, zoals elke ouder. Toch schiet het er ook gemakkelijk bij in. Daarom helpen we bij Go-Kids met veel plezier dé buitenspeelclub van Nederland - Jantje Beton - om de vele mogelijkheden voor kinderen om buiten te spelen aan jou te laten zien.

Kinderen aanmoedigen om naar buiten te gaan

Go-Kids.nl en Jantje Beton slaan dus de handen ineen om buitenspelen op de kaart te zetten. In een tijdperk waarin technologie de overhand heeft, is het super belangrijk om kinderen aan te moedigen om naar buiten te gaan en te genieten van de voordelen van buitenspelen.

Waarom is buitenspelen zo belangrijk?

Misschien vraag jij je af waarom buitenspelen dan zo belangrijk is voor kinderen. Jantje Beton gaf ons 5 redenen waarom buitenspelen een cruciale rol speelt bij opgroeiende kinderen:

 1. 1. Fysieke gezondheid:
  Buitenspelen biedt kinderen de mogelijkheid om actief te zijn, te rennen, te springen en te spelen. Het bevordert hun fysieke fitheid, versterkt de spieren en draagt bij aan een gezonde levensstijl.

 2. 2. Sociale interactie:
  Buitenspelen moedigt kinderen aan om samen te werken, te communiceren en te socialiseren met andere kinderen. Ze leren belangrijke sociale vaardigheden zoals delen, samenwerken en conflicten oplossen.

 3. 3. Verbeeldingskracht en creativiteit:
  Buiten in de frisse lucht hebben kinderen de vrijheid om hun fantasie en creativiteit te gebruiken. Ze bedenken avonturen,  verzinnen nieuwe spellen en verkennen de wereld om hen heen.

 4. 4. Emotioneel welzijn:
  Buitenspelen heeft een positief effect op het emotionele welzijn van kinderen. Het geeft hen de kans om stress te verminderen, gevoelens van geluk en vreugde te ervaren en zich vrij te voelen in de natuurlijke omgeving. Even zorgeloos kind zijn!

 5. 5. Cognitieve ontwikkeling:
  Buitenspelen stimuleert de cognitieve ontwikkeling van kinderen. Ze leren problemen oplossen, strategisch denken, ruimtelijk inzicht ontwikkelen en nieuwe concepten verkennen.

Jantje Beton buitenspelen

Onmisbaar als jeugdervaring

Buitenspelen is onmisbaar als jeugdervaring. Je hebt zelf vást ook heerlijke buitenspeelmomenten beleefd als kind. Als ouder is het aan jou om je kind aan te moedingen om naar buiten te gaan, juist nu allerlei apparaten de aandacht van kinderen gemakkelijk opslokken. Stimuleer jouw kids dus om buiten nieuwe avonturen te beleven en het plezier van buitenspelen te ontdekken!

Aandacht voor buitenspelen

Als Go-Kids zullen we de komende tijd veel aandacht besteden aan buitenspelen. Zo wordt onze lijst met speeltuinen op de site sterk uitgebreid. Superhandig als jij een speeltuin zoekt voor jouw kinderen - zéker als dat in een andere regio is dan waar je woont.

Nieuwe speeltuinen en speelplekken ontdekken!

Maar hebben jullie alle speeltuin en andere speelplekken in jullie eigen woonomgeving al verkend? Er zijn er vaak meer dan je denkt en het is altijd extra leuk en stimulerend om in een nieuwe omgeving te spelen.

Buitenspelen is gratis of goedkoop

Nog een positief punt van buitenspelen: het is gratis of goedkoop, afhankelijk van waar je de kids laat spelen. Buiten op straat, in een speeltuintje in de buurt, in een park of bos - allemaal gratis toegankelijke speelplekken. Grotere speeltuinen vragen vaak wel entree, maar de bedragen zijn doorgaans laag. Ga je er vaker naartoe, dan kun je bij veel speeltuinen nog goedkoper spelen met een abonnement, lidmaatschap of rittenkaart.

Steun het werk van Jantje Beton!

Ben jij ook overtuigd van al die mooie kanten van buitenspelen? Dan ben je vást ook fan van Jantje Beton! Zij steunen heel veel speeltuinen en andere speelplekken, om buitenspelen te stimuleren. Ook organiseren ze ieder jaar in samenewerking met Nickelodeon de Nationale Buitenspeeldag, dit jaar op woensdag 12 juni.

Wil je het werk van Jantje Beton steunen? Help ze met een donatie:

Steun Jantje Beton =>