Stadsfestival Zwolle

 

Het Stadsfestival keert vrijdag 6 tot en met zondag 8 september terug in Zwolle. Dit jaar slaan Zwolse Theaters, Hedon, Museum de Fundatie, HCO/Allemaal Zwolle, Stadkamer, Academiehuis en de Zwolse onderwijsinstellingen de handen ineen om het festival in de binnenstad een nieuwe impuls te geven. Met Wende, Rico & Sticks, Postmen, Tim Knol & Blue Grass Boogiemen, Colored Monkeys, Toneelgroep Oostpool, Kameroperahuis, Nederlandse Reisopera, Bovenste Knoopje Open en 155 zijn de eerste namen inmiddels geboekt voor het festival vol muziek, theater, dans en verhalen.

Het Stadsfestival Zwolle is een festival vol muziek, theater, dans en verhalen. Waar het festival vorig jaar plaatsvond op het terrein naast Theater de Spiegel, wordt het dit jaar opgebouwd op het Grote Kerkplein, Academiehuis, de Zwolse stadsgrachten, in en rondom Schouwburg Odeon en Museum de Fundatie en de Blijmarkt. 

Kaartverkoop
Een aantal voorstellingen tijdens het festival zijn gratis, maar voor een aantal moet je kaarten kopen. Voor bijna al deze voorstellingen kun je al kaarten kopen. Kaarten koop je online, in Café Foyé (Blijmarkt 25, Zwolle), telefonisch 0900-1435 (€0,45 / minuut) of op de dag zelf bij de verschillende (mobiele) kassa's op het festivalterrein. Kaarten kunnen niet worden betaald met de Podiumcadeaukaart. Gekochte kaarten kunnen niet worden geannuleerd. Op de programma pagina staat het gehele programma. Per programma onderdeel staan de prijzen erbij vermeld.

Voorstellingen kun je niet met munten betalen, alleen met kaarten.

Eten en drinken
Voor eten en drinken kun je horecamunten kopen op het festivalterrein. Er is een ruim aanbod aan foodtrucks en bars aanwezig op het terrein. Ook kun je de munten gebruiken bij de volgende horecagelegenheden op het terrein: De Beurs, 't Proeflokaal, het Wijnhuis, Bapas, Het Swolsch Friethuys, Bella Napoli, Villa Suikerberg, Het Proeflokaal, Schuttelaar Wijnen, Herman Brood Museum (alleen zondag 8 september), Café Foyé en Public.

Horecamunten kun je niet vooraf online kopen. Niet gebruikte munten kun je tijdens het festival bij de kassa in Schouwburg Odeon retourneren, de munten zijn ook geldig voor volgend jaar. Horecamunten kosten €2,70 per stuk. 

Familieplein  aan Potgieterssingel

Voor de hele familie is er genoeg te beleven tijdens het Stadsfestival. Kom naar het Familieplein. Hier kan jong en oud genieten van onder andere een zintuigenplein, een kinderdisco XXS en een Mega bellenblaasact!

Programma voor kids:

Theater Terra - Kikker zingt en leest voor (3+)

zondag 8-9 om 12.00 en 14.00 uur

Workshop Schatzoekers (3 - 6 jaar) (gratis)

zaterdag 7-9 om 14.15 en 16.15 uur

Muzikaal Prentenboek - Doomijn Kinderplein (gratis)

zondag 8-9 om 13.15 en 14.15 uur 

(G)uppie 4+

zondag 8-9 om 13.00 en 15.00 uur

Theater Gnaffel - Wees geen vierkant 10+

zondag 8-9 om 11.00 en 14.00 uur

Mark van Vliet - Help! Ik heb een vlieg ingeslikt (4+)

zaterdag 7-9 om 14.00 uur

Silent Kinderdisco (gratis)

zaterdag 7-9 om 15.00 en 17.00 uur

Circus Pavarini (gratis)

doorlopend vanaf 12.00 uur