Festival Zwolle Unlimited

Het eerste weekeinde van juni tijdens het Hemelvaartweekend vindt weer het Zwolle Unlimted Festival plaats. Zwolle Unlimited is storytelling, straattheater, dans rootsmuziek, een kinderplein , smulerf, literaire boekenmarkt en vinylmarkt.

Routes:

In de programmering zijn vijf routes opgenomen, voor volwassenen, kinderen en jongeren. Ze vertrekken allemaal vanaf het Broerenkerkplein. Dat is het plein voor de entree van boekenkerk Waanders In de Broeren. Daar staan begeleiders klaar en daar is ook de mogelijkheid, kaartjes te kopen.
De routes zijn bij uitstek geschikt voor degenen die houden van korte voorstellingen en van afwisseling, gecombineerd met een wandeling door de mooie Zwolse binnenstad. Ook zijn de routes heel prettig voor degenen die eerst een ‘theaterproeverij’ willen doen, alvorens een keuze te maken uit de rest van de programmering. De festivalroutes vormen een goede mogelijkheid om in korte tijd veel verschillende artiesten en voorstellingen te bekijken.

De festivalroutes bestaan allemaal uit korte voorstellingen van 15 tot 20 minuten. De Kinderroute is opgebouwd uit drie voorstellingen, net als de Straattheaterroute. De locaties worden door het artistiek team zorgvuldig gekozen en moeten een toevoeging zijn aan de shows die worden opgevoerd. De IkToon-route, de Internationale Vertelroute en de Echt Gebeurd-route bestaan elk uit vier voorstellingen van 15 minuten.

Wandel met je mede-publiek door de historische binnenstad van Zwolle naar bijzondere binnenplaatsen en pleinen, kelders en zelfs etalages of afdelingen van winkels. Grijp de kans om bijzondere locaties te ontdekken, en geniet tegelijkertijd van steengoede voorstellingen!  

 

Kinderroute

Ontroerende en grappige kindervoorstellingen. Theatervoorstellingen en verhalenvertellers. Loop met je kinderen een route door oud-Zwolle en bezoek spannende verhalen!

De Kinderroute is voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. De kinderroute duurt 1 uur. 

Een sliert kinderen wandelt langs oude huizen en door spannende stegen. Drie keer krijgen ze een grappige, gekke of spannende voorstelling voorgeschoteld op een onverwachte plek op de route. De Kinderroute is opgebouwd uit drie korte voorstellingen voor kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 10 jaar.

Bekijk hier de voorstellingen en bestel tickets.

 

Eten en drinken

Hart van het festival op het Broerenkerkplein. Een sfeervol historisch pleintje waar het heerlijk zitten is met een hapje en een drankje. Onder het genot van hartbrekend mooie concerten en zenuwslopende straattheateracrobatiek. Vuurtjes en gezelligheid.

 

Kinderplein langs de gracht op 31 mei, 1 en 2 juni van 13.00 tot 17.00 uur.

Drie volle middagen speelplezier, loeigoeie verteltheatervoorstellingen en aanstekelijke rootsconcerten die ook voor ouders een lust voor oog en oor zijn. Op het kinderplein kun je heerlijk genieten van een drankje terwijl je kinderen voorstellingen bezoeken of meedoen aan de vele kinderactiviteiten.

Ga Kinderplein 

Drie volle middagen speelplezier, loeigoeie verteltheatervoorstellingen en aanstekelijke rootsconcerten die ook voor ouders een lust voor oog en oor zijn. Dat gebeurt allemaal op het Kinderplein aan de Thorbeckegracht voor De Verhalenboot. Ouders kunnen er heerlijk genieten van een drankje terwijl de kinderen voorstellingen bezoeken of meedoen aan de vele kinderactiviteiten.

Toegang
Een groot deel van de activiteiten wordt aangeboden via het principe van Voor de pet oftewel waardebepaling achteraf. Jij of je kind geeft na de voorstelling wat je het waard vond. Ook zijn er veel gratis toegankelijke activiteiten. Voor de grote kindertheatervoorstellingen moet een kaartje worden gekocht, maar dat kan aan de tent zelf met pin, of via het internet en online bankieren direct via de website van het festival.

Schminken, klimmen, goudzoeken

Laat je schminken of loop het blotevoetenpad.  Klei je eigen pot of schaal bij de kleitafel. Ga op zoek naar goud in het waterbassin van Museum de Oude Aarde of ervaar hoe kinderen vroeger speelden tijdens de Oudhollandse spelen.

Festivalexpositie Rijksmuseum

De festival-speedtour van het Rijksmuseum is een reis door de tijd en een ontmoeting met schilderijen van de wereldberoemde Nederlandse kunstschilder Rembrandt en met andere schilders uit de Gouden Eeuw. Vraag de museumgidsen om je rond te leiden over deze hele speciale festivaltentoonstelling en ontdek welke verhalen de schilderijen eigenlijk vertellen. Waarom kijken de Staalmeesters zo verstoord op? En wat maakt het melkmeisje van Vermeer zo bijzonder? Doe mee met de quiz en maak kans op een Familiegids t.w.v. 10 euro voor het echte Rijksmuseum.

Bouw een schip

Bouw in drie dagen een echt schip. Tijdens de drie kindermiddagen kun je onder leiding van de studenten van Deltion helpen met alles wat nodig is om een schip te bouwen. Maak jij de bouwtekening? Of ga je liever masten maken en zeilen fabriceren van oude doeken? Ben jij die timmerman die nodig is om het schip af te timmeren? Help je mee touwen knopen? Je kunt allerlei werk doen dat nodig is om het schip perfect af te maken.

Aanvullende informatie

Het Kinderplein van Zwolle Unlimited is de perfecte uitgaanstip voor het hele gezin. We zijn natuurlijk geen oppascentrale, maar we hebben wel rekening gehouden met een veilig terrein en gemakkelijke inloop van voorstellingen. De strobalentheaters zijn de perfecte plek voor een goed concert of een korte vertelling. Voor alle leeftijden biedt festival Zwolle Unlimited voorstellingen en concerten aan. Veel voorstellingen voor kinderen zijn ook heel geschikt voor volwassenen om te bezoeken. De leeftijdscategorieën staan altijd duidelijk aangegeven in het programma.

 

Programma

Bekijk hier het programma van Zwolle Unlimited