Misschien is een dagje uit op of in het water niet het eerste waar je aan denkt of vind je het spannend met kleine kinderen, maar waterrecreatie is zo leuk en (meestal) ontspannend voor jong en oud.

Er zijn natuurlijk allerlei vormen van waterrecreatie te bedenken. En dicht in de buurt bij een recreatieplas of zwemvijver, maar ook in een natuurgebied of een rivier.

In deze regio is er genoeg water in de buurt voor veel plezier op en in het water. We noemen een paar voorbeelden in Zwolle (gracht), Vecht en of de Wieden en Weerribben

  • Suppen 
  • Bootje (moterboot of sloep) huren 
  • waterfietsen huren in de Zwolse gracht
  • kano of kayak

We hebben zelf al regelmatig in de Zwolse gracht gevaren. Picknickmand mee en even aanleggen voor een ijsje. maar we hebben ook al vaak een fluisterboot in Giethoorn gehuurd. En helemaal een zijn met de natuur en de rust beleven doe je met een kanotocht in de Wieden Weerribben bij Belt-Schutsloot.

Waterrecreatie in de natuur is ook de vele recreatieplassen en zwemvijvers in de regio. Denk aan de Wythmnerplas, Agnietenplas, Milligerplas, Zwarte Dennen, Zandenplas, Oldemeijer, Heidepark, Den Nul natuurbad en Netl.

Log In