Maak je eigen droomlandschap - Week van de Mediawijsheid

 

Workshop voor kinderen van 8 - 12 jaar

Workshop Maak je eigen droomlandschap

Het klimaat is een zeer actueel onderwerp en dagelijks in het nieuws. Je gaat jezelf plaatsen in een nieuw klimaat. Je wordt gefotografeerd en zet jezelf in je eigen omgeving d.m.v. van een driedimensionale collage die je gaat maken uit tijdschriften. Die omgeving is er één die je graag in de toekomst zou willen zien of juist niet. Je laat jouw mening op een beeldende manier zien! Zo word je weer een stukje bewuster van je eigen aandeel op deze wereld.

Deelname aan de workshop bedraagt € 3,50 voor Bibliotheek-leden en € 5,00 voor niet-leden. Opgeven is noodzakelijk, dat doe je hier.

Kijk voordat je je kind blij maakt altijd eerst even of er nog plaats is. Ten tijde van schrijven is er voldoende plek, maar wij houden de reserveringen niet bij. 

 

 

Over de week van de Mediawijsheid

Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg? Tijdens de Week van de Mediawijsheid van 8 t/m 15 november stellen we iedereen de vraag: wanneer kies jij om aan of uit te staan?

Slim aanstaan verrijkt je leven. Online leer je over nieuwe dingen of vind je je nieuwe droombaan. Je kunt videobellen met de huisarts of met je grote liefde. Je blijft in contact, door het delen van foto’s óf het plannen van je reis.

Maar zodra je te veel tijd besteedt aan appen, scrollen en liken, merk je dat je lichaam protesteert. Of dat de smartphone meer aandacht krijgt dan het eten met je familie. Daarnaast gaan technologische ontwikkelingen razendsnel, wat voor sommige mensen lastig of beangstigend kan zijn.

Daarom is het steeds belangrijker dat we nadenken over hoe we media inzetten. Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg? Ouders, kinderen, opa’s, oma’s, vrienden, buren, verzorgers, leraren, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de overheid: laten we van elkaar leren en elkaar helpen. Tijdens de Week van de Mediawijsheid stellen we daarom de vraag: wanneer kies jij om aan of uit te staan?

Meer weten? Bekijk de website https://www.weekvandemediawijsheid.nl