In Noord-Holland kan je op veel verschillende plekken in klimparken of klimbossen. Hoog tussen de bomen klim je via een parcours dan van de ene naar de andere boom. Vaak bouw je je hoogte in de bomen langzaam op. Voor wie durft zijn er hele hoge klimparken. Voor de beginners zijn er ook lagere klimbossen.

Overzicht klimpark Noord-Holland

-----------

Klimpark in regio Zaanstreek-Waterland

Klimpark_Twiske_Oostzaan

1. Klimpark ’t Twiske – Oostzaan

In recreatiegebied ’t Twiske In Oostzaan is een mooi klimpark tussen de bomen te vinden. Klimpark ’t Twiske heeft maar liefst 7 klimroutes, die in moeilijkheidsgraad en hoogte variëren. Beginners kunnen op 4 meter hoogte klimmen, voor de iets meer gevorderden kan dat tot 7,5 meter of zelfs 12 meter! Kinderen moeten een minimale lengte hebben van 1,20 meter (onder begeleiding).

Meer over dit klimpark

Klimpark_Jumpskillz_Purmerend

2. Klimpark Jumpskillz – Purmerend

Bij Jumpskillz in Purmerend kan je ook indoor komen klimmen. Een klimpark op grote hoogte met diverse klim elementen. Je klimt hier over de obstaclecourse heen en is hiermee uniek en de eerste in Nederland die dit op deze manier aanbied. Kinderen dienen minimaal 1,25 meter en 8 jaar te zijn.

Meer over dit klimpark

-----------

Klimbos in regio Gooi & Vechtstreek

Klimbos_Gooi-Eemland_Baarn

3. Klimbos Gooi-Eemland – Lage Vuursche (Baarn)

Midden in de bossen van ’t Gooi ligt klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche (bij Baarn). Dit klimbos telt maar liefst 10 klimroutes van 2 meter tot 22 meter hoogte. Het parcours tussen de bomen heeft verschillende moeilijke overgangen.  Er zijn tokkelroutes, grote netten, vrije val en een bungee! Kinderen moeten minimaal 6 jaar en 1,20 meter zijn.

Meer over dit klimpark

Indoor-Klimpark_CoronelAdverture_Huizen

4. Indoor Klimbos Coronel Adventure – Huizen

Indoor Klimbos Coronel Adventure is één van de grootste indoor klimbossen van Nederland. In het pand in Huizen kan je 3 routes klimmen op verschillende hoogtes tot 10 meter. Van platform tot platform kom je in dit klimpark diverse uitdagingen tegen, zigzagbruggen, touwladders, netten, tokkelbanen en nog veel meer. Een parcours gewoon binnen en dus ook bij slecht weer mogelijk. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen hier klimmen met een minimale lengte van 1,30 meter.

Meer over dit klimpark

-----------

Klimparken in regio Noordkop

Klimpark_Klimvallei_DenHelder

5. Klimpark De Klimvallei – Den Helder

Tussen de toppen van de bomen van het recreatiegebied Mariëndal in Den Helder klim je in het Eco-Klimpark De Klimvallei. Midden in dit bosrijke gebied zijn 4 uitdagende klimparcours van 4 tot 8 meter hoogte te vinden. Ook jonge, beginnende of gevorderde klimmers kunnen hier prima terecht met onder andere de 3 Ziplines. Kinderen dienen minimaal 1,20 meter te zijn (onder begeleiding).

Meer over dit klimpark

-----------

Klimpark in regio Westfriesland

Klimpark_Streekbos_Bovenkarspel

6. Klimpark Streekbos – Bovenkarspel

In het gelijknamige recreatiegebied het Streekbos ligt Klimpark Streekbos. Ook dit is een ecologisch klimpark. Met meer dan 400 meter aan hindernissen en 2 Ziplines (van meer dan 60 meter) is dit een spectaculair klimbos. De hoogtes variëren van 4 tot 12 meter en heeft 5 klimparcours. Kinderen dienen minimaal 1,20 meter te zijn (onder begeleiding).

Meer over dit klimpark

-----------

Klimbossen in regio Amsterdam

Klimbos_FunForest_Amsterdam

7. Fun Forest – Amsterdam

Maar liefst 10 verschillende klimparcours telt Fun Forest Amsterdam. Een klimpark in het Amsterdamse bos waar je midden in de natuur zelf je hoogte kan kiezen. De routes verschillen allemaal in moeilijkheidsgraad, waarbij je kan beginnen met 2,5 meter hoogte tot wel 15 meter hoogte. Bruggetjes, netten, bungee jump en vrije sprong zijn hier allemaal te vinden. Kinderen dienen minimaal 1,20 meter te zijn en 6 jaar oud.

Meer over dit klimpark

-----------

Klimparcoursen in regio Haarlem

Klimpark_21_NieuwVennep

8. Klimpark 21 – Nieuw Vennep

Net buiten Hoofddorp ligt Klimpark 21. Het park is van een grote afstand te zien: de palen en touwen steken hoog boven de weilanden uit. Je hebt in Klimpark21 keuze tussen maar liefst 40 verschillende hindernissen. Klim je mee?

Meer over dit klimpark

Klimparcour_Funmania_Aalsmeer

9. Funmania – Aalsmeer

Binnen Funmania Aalsmeer vind je één van de weinige indoor klimparcoursen van Nederland. De indoor klimparcoursen van Funmania Aalsmeer bestaan uit 4 verschillende parcoursen, opgebouwd uit zo’n 40 verschillende elementen die gegarandeerd zorgen voor veel plezier en spanning. 

Meer over dit klimpark

-----------

Kinderfeestje bij een klimpark

Bij alle bovenstaande klimparken kan je ook een kinderfeestje organiseren. Hiermee kan je voor jullie kind een onvergetelijke, stoere en spannende dag geven samen met vriendjes en/of vriendinnetjes. Zo’n klimfeestje is dus zeker de moeite om een keer te doen. Gegarandeerd dat de kinderen hier nog lang over zullen napraten. Houd er wel rekening mee dan er bij alle klimbossen een minimale lengte en soms leeftijd is waarbij kinderen mogen klimmen. Bovendien vaak met begeleiding, soms per 3 kinderen 1 volwassene.

Footer_Charlotte_GoKids

Heb jij nog een leuke tip voor een klimpark die hier niet bij stond? Geef dit dan door via noord-holland@go-kids.nl en dan gaan we kijken of we deze erbij kunnen zetten en zo ook andere ouders hiermee inspireren!

 

PS Er zijn nog meer leuke kinderactiviteiten in Noord-Holland!

Log In