Het is tijd om de magie te omarmen en mee te doen aan de spectaculaire festiviteiten van Disney 100 jaar! Al een eeuw lang heeft Disney ons betoverd met zijn tijdloze verhalen en onvergetelijke personages. Van Mickey Mouse tot Elsa, Disney heeft ons allemaal geraakt op een manier die we nooit zullen vergeten. Dit jaar vieren ze deze mijlpaal met een reeks evenementen en activiteiten omdat ze alweer 100 jaar bestaan. Dus bereid je voor op een onvergetelijke reis door de magische wereld van Disney!

Lees verder na deze tips

Disney 100 jaar!

Ook in Nederland viert Disney haar 100 jarige bestaan met een scala aan evenementen en activiteiten die de magie tot leven brengen. Van speciale tentoonstellingen tot filmvertoningen. Natuurlijk hebben we net de Albert Heijn Disney 100 jaar actie achter de rug en was half Nederland druk aan het sparen voor de stickers voor Het Magische Kookboek van Albert Heijn. Maar er komt meer…

De geschiedenis van Disney en zijn impact

Disney is uitgegroeid tot een icoon in de entertainmentindustrie en heeft een blijvende impact gehad op de wereldwijde popcultuur. Het begon allemaal in 1923, toen Walt Disney en zijn broer Roy de Disney Brothers Studio oprichtten. Sindsdien heeft Disney ons betoverd met klassiekers als Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, Assepoester en De Leeuwenkoning. Deze films hebben niet alleen generaties vermaakt, maar hebben ook de normen voor animatie verlegd en ons geleerd om te dromen.
Naast films heeft Disney ook een indrukwekkend aantal pretparken over de hele wereld geopend. Van Disneyland in Californië tot Disney World in Florida en Disneyland Parijs, deze parken hebben miljoenen bezoekers getrokken en geven ons plezier en fantasie. Disney heeft ook televisieseries, merchandise en zelfs een eigen streamingdienst, Disney+, gelanceerd, waardoor de magie van Disney toegankelijk is voor mensen over de hele wereld.

Shop hier de leukste Disney 100 jaar artikelen!

Disney 100 jaar vieringen en activiteiten in Nederland

Wil je Disney 100 jaar dicht bij huis vieren? Geen probleem, een aantal van deze activiteiten vind je ook in Noord-Holland.

Bestel gelijk jouw prachtige Disney Prinses jurk en ga in stijl op pad!

Disney_Rijksmuseum

Disney en Het Rijksmuseum Amsterdam

Een van de hoogtepunten is de samenwerking van Disney met het Rijksmuseum Amsterdam. Samen hebben ze voor de 100 jaar Disney viering een mooi familieprogramma opgezet. Tijdens de familiemaand oktober kan je samen met Mickey Mouse op een speelse wijze het museum bezoeken en onderzoeken met leuke zoek- en tekenopdrachten! De gehele maand kan je deelnemen aan speciale workshops en rondleidingen. Volg een masterclass met de echte tekenaars van het Donals Duck weekblad of maak een magische tekening.

Meer informatie

Frozen (Disney) bij Wondr Experience Amsterdam

Van 13 oktober t/m 1 december kan je bij Wondr Experience Amsterdam de magie van Frozen beleven. Dit in samenwerking met The Walt Disney Company ter ere van het 10-jarig bestaan van de magische winterfilm. Bezoekers kunnen zich volledig onderdompelen in de wondere wereld van Elsa, Anna en Olaf. Verwacht een hartverwarmende reis, die je van Amsterdam naar het betoverde land voorbij Arendelle brengt. In de Frozen Special kunnen bezoekers hun favoriete Frozen characters ontmoeten, magische foto’s nemen en uiteraard is er sprake van spectaculaire sneeuwpret.

Meer informatie

Disney in de theaters

Naast het Rijksmuseum zullen er ook Disney-voorstellingen zijn in theaters door het hele land. Van musicals tot toneelstukken, je kunt je favoriete Disney-verhalen tot leven zien komen op het podium. Vergeet niet om je kaartjes op tijd te reserveren, want deze shows zullen snel uitverkocht zijn!

Een aantal voorstellingen die je dit jaar niet wilt missen:

  • Winnie the Poeh (4+)
  • Peter Pan (6+)
  • Rapunzel (4+)

Bekijk waar deze draaien in de Go-Kids agenda of bekijk jouw theater in de buurt!

Disney Cars | Ruim 480 items online

Disney-films (opnieuw) in de bioscoop (of kijk Disney+)!

Vier 100 jaar Disney door je favoriete Disney-films op het grote scherm te bekijken. Veel bioscopen in Nederland zullen speciale vertoningen organiseren. Bij Pathé komen de klassiekers als Ratatouille (september) en Frozen (oktober) nog eens langs. Dit is een geweldige kans om deze geliefde films te herontdekken en jezelf onder te dompelen in de magische wereld van Disney. En vanaf november kunnen we gaan genieten van de nieuwe Disney film: Wish!

Bekijk de agenda!

Als je liever thuis wilt genieten van Disney-films, kun je altijd Disney+ overwegen. Met Disney+ heb je toegang tot een uitgebreide aantal films, series en documentaires. Of je nu wilt genieten van een klassieker of een nieuwe release wilt bekijken, Disney+ heeft voor elk wat wils. En zo is ook de onlangs verschenen Elemental en The Little Mermaid al te zien! 

Dinsey_30jaar

Tips voor het plannen van je bezoek aan Disneyland Parijs tijdens de viering

Als je Disney 100 jaar wilt vieren op de ultieme Disney-bestemming, overweeg dan een bezoek aan Disneyland Parijs. Tijdens de viering zullen er speciale evenementen en shows zijn die alleen in Disneyland Parijs te zien zijn. Om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je bezoek haalt, zijn hier enkele tips voor het plannen van je reis:Reserveer je tickets en accommodatie ruim van tevoren, vooral tijdens de viering.

Oad Disneyland Paris

  • Bekijk het schema van de speciale evenementen en shows.
  • Maak gebruik van FastPasses om wachtrijen te vermijden en meer attracties te kunnen doen.
  • Neem de tijd om te genieten van de details en de sfeer van het park.
  • Vergeet niet om souvenirs mee naar huis te nemen om je Disney 100 jaar ervaring te herdenken.

Maak de reis naar Disneyland Parijs uniek en vertrek met de trein vanaf Amsterdam Centraal direct naar Disneyland Parijs!

 

Omarm de magie en doe mee met de spectaculaire festiviteiten van Disney 100 jaar!

Disney heeft ons 100 jaar lang betoverd en blijft ons inspireren en vermaken met zijn tijdloze verhalen en personages. Dit jaar vieren we deze mijlpaal met een reeks evenementen en activiteiten in Nederland en daarbuiten. Of je nu een fan bent van de films, de pretparken of de merchandise, er is voor elk wat wils tijdens de viering van Disney 100 jaar.

Dus omarm de magie en doe mee met de spectaculaire festiviteiten van Disney 100 jaar! Of je nu naar het theater gaat, de tentoonstelling bezoekt, Disney-films bekijkt of een reis naar Disneyland Parijs plant, deze viering belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

Footer_Charlotte_GoKids

 

Footer_Inschrijven_Go_kids

Log In