Gelukkig zijn de theaters weer open en kunnen we er - ja, mét corona-QR of testbewijs - weer fijn genieten van mooie voorstellingen. Ook Internationaal Theater Amsterdam heeft de deuren weer wijd open gezet en een mooi programma samengesteld voor het theaterseizoen 2021/2022.

De jeugd komt er qua voorstellingen in het najaar van 2021 nog wat bekaaid vanaf bij ITA, dat zal vanaf januari wel weer anders zijn. Gelukkig hebben ze zowel in de herfstvakantie als in de kerstvakantie wel weer een serie voorstellingen van De Toneelmakerij en Silbersee... dit jaar is dat Hans & Griet!

Hans en Griet in de herfst- en kerstvakantie

Het is een soort van traditie bij ITA, om in elk geval in de kerstvakantie een serie van één jeugdvoorstelling heel vaak te programmeren. Vorig jaar natuurlijk even niet, toen was alles dicht, maar in 2019 was dat De Toverfluit - een magische voorstelling van De Toneelmakerij & Silbersee. Dit jaar mogen zij terugkomen met de nieuwe voorstelling Hans & Griet - die in het weekend van 16 & 17 oktober in première gaat. Natuurlijk óók in ITA!

Première voorstellingen

Internationaal Theater Amsterdam

Na die première trekken De Toneelmakerij en Silbersee met Hans en Griet door het land, maar in de kerstvakantie zijn ze weer terug op hun honk bij ITA in Amsterdam. Dan spelen ze de vorostelling maar liefst 6 keer, dus genoeg kansen om er naartoe te gaan. Bijvoorbeeld als uitje tijdens de Kerstdagen, want ook op eerste en tweede Kerstdag spelen ze!

Voorstellingen in de kerstvakantie

Première tijdens Het Krakeling Festival

De première is onderdeel van Het Krakeling Festival én is mooi gepland aan het begin van de herfstvakantie - dus een perfect moment om met de kids naar het theater te gaan. Ik heb Hans & Griet natuurlijk nog niet gezien, de première moet immers nog komen. Toch kan ik wel met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat het een geweldige voorstelling gaat worden. Simpelweg omdat we dat gewend zijn van De Toneelmakerij en Silbersee: zij maken van een bekend verhaal iets heel bijzonders.

Hans en Griet - Toneelmakerij & Silbersee

Sprookje natuurlijk net ff anders

Want ja: het verhaal lijkt op het bekende sprookje van Grimm over Hans en Grietje - maar is natuurlijk helemaal gemoderniseerd om het bij de huidige jeugd te laten aanspreken. Zoals ze het zelf zeggen:

"Een bitterzoete mix van opera, spel, zang, hiphop en dans maken dit grimmige sprookje tot een onvergetelijke ervaring voor de hele familie. Een spannend, grappig en ontroerend coming of age verhaal met verrassende videobeelden van Amsterdam."

Klinkt goed toch? Hans en Griet gaan wel verdwalen - alleen dan in de stad in plaats van het bos. Ze worden door hun ouders simpelweg op straat gezet en zwerven door de verlaten straten van de stad. Ze komen interessante wezens tegen: de MooiWeerWolf en de GroteStadsDuif - ik word er nieuwsgierig van!

Extra activiteit: Survivallen met Griet 

“Het is niet erg om te verdwalen, dan kom je nog eens ergens” 

Naast de voorstelling hebben ze nog iets anders leuks bedacht: Survivallen met Griet! Stel je eens voor dat je net als Hans en Griet helemaal de weg kwijtraakt in de grote stad. Dan zou het toch superfijn zijn als je een survival kit bij je had? 
Dat kan.... je kunt straks net als Griet ronddwalen in de buurt van de schouwburg, terwijl je naar operamuziek uit de voorstelling luistert. Natuurlijk moet je al je survival skills inzetten om daarna heelhuids weer bij het theater terug te komen. 

Vanaf een week voor de voorstelling kun je  een gratis survival kit afhalen bij ITA. Je krijgt dan een doosje vol inspirerende opdrachten mee (uitgerust voor 4 personen) en mooie muziek om je eigen Griet queeste te beleven.

Het enige wat je zelf nodig hebt is een telefoon met koptelefoon/headset voor iedere deelnemer of een telefoon met speaker. De dwaaltocht duurt ongeveer anderhalf uur en is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar (waarvan minimaal een volwassene). 

Hoe leuk is dat?! De voorraad survival kids is niet eindeloos - simpelweg zolang de voorraad strekt - dus zorg dat je er op tijd bij bent!

Hans & Griet - De Toneelmakerij & Silbersee

Op tijd je tickets bestellen bij ITA!

Kortom: Hans en Griet is een fijn plan om met kids vanaf een jaar of 7 te gaan zien - in het premièreweekend van 16/17 oktober of in de kerstvakantie. Zorg dat je op tijd je tickets boekt!

Bestel je tickets

Heel veel plezier bij Hans en Griet,
groetjes
Anneke
Go-Kids Amsterdam