In de herfstvakantie wordt de Heemtuin van Zaandam weer omgetoverd in een sprookjestuin. Dat is zó'n leuk uitje met de kinderen!

Sprookjestuin in de Heemtuin in Zaandam

Vanaf zondag 17 oktober wordt de heemtuin (alweer voor de vijfde keer!) omgetoverd tot een sprookjestuin. Het is dan herfstvakantie en een perfect moment om de heemtuin te bezoeken.

Sprookjesfiguren tegenkomen in de herfstvakantie

Je kunt hier dan diverse sprookjesfiguren tegenkomen. Er loopt een kip met gouden eieren rond en Roodkapje met haar mandje. Klein Duimpje zit ergens verstopt in de bosjes en dit jaar is ook Sneeuwwitje van de partij. Zij zal ergens bij de bijenstal te vinden zijn. De vriendelijke Vertelheks is dagelijks aanwezig en het bootje van de Heen-en-Weerwolf vaart ook weer regelmatig. Kinderen kunnen een speurtocht volgen en komen zo langs alle prachtige plekjes van de Sprookjestuin. Het is heerlijk om hier rond te speuren met (groot)ouders, broertjes, zusjes en vrienden. De tuin is zo mooi dankzij de vele vrijwilligers en de fantastische creaties van de kunstenaars Anja Jonker en Marije Samuels.

Gaan jullie ook naar de Sprookjestuin?

De Sprookjestuin is geopend van zondag (17 oktober) tot en met vrijdag (22 oktober) van 10.00 tot 16.30 uur. Dit jaar moet je van tevoren reserveren. Dat kan via de website van het ZNMC (www.zaansnatuurmilieucentrum.nl). Op de posters staat een QR-code die je meteen doorlinkt naar de reserveringspagina.
Reserveren kan vanaf 11 oktober.
 
Sprookjestuin in de Heemtuin Zaandam
 
De Heemtuin is zijn dit jaar een ‘doorstroomlocatie’: de ingang van de Sprookjestuin is zoals altijd bij de hoofdingang van de heemtuin. De uitgang bevindt zich deze keer bij het fietspad langs de Gouw. Er wordt gewerkt met tijdsblokken waarop je kunt binnenkomen (laatst shift 15.00 uur). Je kunt daarna zo lang blijven als je wilt. Gemiddeld zijn bezoekers ongeveer anderhalf uur aanwezig in de tuin. Kinderen betalen € 5,00 (volwassenen mogen gratis naar binnen). Voor dat geld krijgen ze een speurtocht, limonade en nog iets lekkers. Honden zijn helaas niet welkom.

De leukste uitjes en feestjes
in Zaanstreek-Waterland
gratis in je mailbox?

Aanmelden Go-KidsTips