Slootje scheppen in Edam

IVN Waterland organiseert vandaag het succesvolle slootje scheppen voor kinderen. Kokerjuffers, vraatzuchtige libellenlarven en misschien zelfs kleine visjes? Met schepnetjes vangen we zoveel mogelijk verschillende waterdiertjes om ze van dichtbij te kunnen bekijken. Onder de loep kun je zien wie de jagers zijn en wat de prooidiertjes.

Kom je ook slootje scheppen met IVN in Edam?

Weet jij wat er allemaal bij jou in de sloot leeft? Kinderen van 4 tot 10 jaar kunnen op zondag 15 september samen met hun (groot)ouders op ontdekkingsreis in een doodgewone sloot.

Onder begeleiding van IVN-natuurgidsen worden de kinderen gestimuleerd om lekker te gaan scharrelen langs de oevers van het water. Met schepnetjes vangen we zoveel mogelijk verschillende waterdiertjes om ze van dichtbij te kunnen bekijken. Kokerjuffers, vraatzuchtige libellenlarven en misschien zelfs kleine visjes. Onder de loep kun je zien wie de jagers zijn en wie de prooidiertjes.

De ontdekkingsreis start om 11.00 bij de brug naast de voormalige basisschool de Botter in Edam (H. Dirckszstraat 27). Jose van der Lee, tel. 0299-361807 of Anja Rooze.

Zie ook www.ivn.nl/afdeling/waterland

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!