Historische avondkaasmarkt met braderie in Edam

Een historische kaasmarkt waarop de Edammer kaasjes met kaasbrikken of roeibootjes door de stadsgrachten worden aangevoerd. De kaas wordt op het marktplein versjouwd en gestapeld door de leden van het Edamse Kaasdragers Gilde en daarna via handjeklap tussen boer en handelaar op de markt verhandeld. Verkochte kaas wordt in de historische Kaaswaag gewogen en daarna per kaasbrik met paardentractie naar de Edamse pakhuizen afgevoerd. 

Gratis uitje - leuk voor het hele gezin

Dit alles is natuurlijk voor de kinderen superleuk om een keer mee te maken. De toegang is helemaal gratis - dus een heerlijk voordelig gezinsuitje in Edam! Bovendien kunnen jullie gratis de Edammer kaas proeven... daar maak je de meeste kids ook blij mee!

Gaan jullie ook naar de avondkaasmarkt in Edam?

Het geheel speelt zich af op het Jan van Nieuwenhuizenplein, de voormalige kaasmarkt van Edam. Er zijn jaarlijks 8 markten op woensdagen in de zomervakantie, en vandaag is er de prachtig verlichte avondmarkt met uitgebreide braderie. Op loopafstand van de markt is ruim voldoende parkeergelegenheid voor personenauto's en campers. 

Meer info vind je op de website van Kaasmarkt Edam.

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!