Familiedag (gratis t/m 18 jaar) in het Rijksmuseum

  • RijksmuseumBij  Rijksmuseum
  • van:  29 september 2019 11:00
  • tot:  29 september 2019 16:00
Familiedag (gratis t/m 18 jaar) in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum een organiseert ook dit jaar weer een (gratis) feestelijke familiedag met allerlei gratis activiteiten. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de (groot)ouders en andere familieleden. Maak op zondag 29 september kennis met Operatie Nachtwacht. Er zijn verschillende gratis activiteiten en workshops voor kinderen van alle leeftijden.

De activiteiten op de gratis familiedag

Haal tijdens de familiedag van het Rijksmuseum de onderzoeker in jezelf naar boven in het mini restauratielab. Kinderen kunnen vandaag lekker in het theater komen luisteren naar hoe Rembrandt was als kind of tijdens het modeltekenen de kapitein en luitenant uit de Nachtwacht tekenen (in het echt te zien!). Ga je liever zelf op pad? Dan zijn er door het hele museum heen allerlei verschillende onderzoeksopdrachten te doen. 

Onderzoeksrapport - haal een diploma!

Bij binnenkomst krijgen alle kinderen een onderzoeksrapport waarmee ze alle activiteiten langs kunnen gaan. Bij inlevering van het rapport krijg je een diploma!

Tickets voor de familiedag van het Rijksmuseum

Het is niet nodig om voor de speciale activiteiten reserveren. Wil je deze familiedag graag combineren met een tour door het Rijksmuseum? Dan kun je wel alvast reguliere tickets bestellen via de website van het Rijksmuseum. Kinderen t/m 18 jaar en museumkaart of stadspashouders mogen gratis naar binnen! Heb jij nog een andere kaart? Bekijk dan of je ook gratis naar binnen mag!

Benieuwd naar de andere workshops, cursussen en activiteiten? Houd de agenda van het Rijksmuseum in de gaten!

Foto's: Bibi Veth

Meer over de familiedag !