Wandelen met de kinderen - een frisse neus halen, dat is voor elk gezin een goed idee toch. Een ommetje door de buurt kan altijd, maar waar kun je nou fijn wat langer wandelen in de Zaanstreek, Purmerend en Waterland - waar voor kinderen ook wat te beleven is?

Recreatiegebied 't Twiske - Oostzaan / Den Ilp

Ja natuurlijk - in 't Twiske! Dit uitgestrekte recreatiegebied biedt alle ruimte om heerlijk te wandelen met je kinderen. Neem ook zeker een bal mee, de speelvelden nodigen uit tot een potje voetbal. Er zijn speeltuintjes te vinden en aan de Oostzaan-kant natuurlijk de heerlijke Avonturenspeelplaats, waar ze een cool piratenschip hebben voor avontuurlijk spelen. En fijne horeca, zoals:

In 't Twiske kun je sinds 2020 ook supercool klimmen tussen de bomen bij Klimpark Twiske. Kortom: genoeg te beleven daar voor een fijn buiten-uitje!

Recreatiegebied Hemmeland - Monnickendam

Aan de Gouwzee in Monnickendam ligt het Hemmeland - een recreatiegebied met lekker de ruimte om te wandelen en spelen. En strandjes, met heerlijk uitzicht over het water. Een deel van het Hemmeland is honden losloopgebied, dus neem de hond mee en ga lekker wandelen met z'n allen!

Purmerbos - Purmerend

In Purmerend kun je fijn wandelen in het Purmerbos. Er zijn verschillende paden uitgezet met kleurroutes, het is altijd leuk om die te lopen. Voor de kids is er het Kabouterpad, supertof. Let op: als je het Kabouterpad op z'n leukst wilt doen heb je materialen nodig die je moet halen bij het VVV-kantoor in 't Stadje (het centrum van Purmerend). Ook is er een leuke natuurspeeltuin. Het Purmerbos is voor het overgrote deel losloopgebied voor honden dus ook hier kun je lekker wandelen met de hond. 

Vijfhoekpark - Zaandam

Een veel minder bekende plek maar heerlijk voor een fijne wandeling met de kids is het Vijfhoekpark in Zaandam. In het midden van dat park ligt een grote plas, waar je gezellig omheen kunt lopen. Onderweg kunnen de kids lekker klimmen en spelen op de toestellen van het trimpark.

Zaanse Schans - Zaandam

En laten we de Zaanse Schans niet vergeten! Zeker in periodes waarin het daar niet te druk is met toeristen is het hartstikke leuk om daar te gaan rondwandelen en kijken met de kinderen. De toegang is gratis, alleen het parkeren niet. Dus als je op de fiets kunt - of wandelend natuurlijk - is dat slimmer!

Leeghwaterpark - Purmerend

Midden in Purmerend heb je het Leeghwaterpark, prima voor een lekkere wandeling met je gezin. Er is alle ruimte om lekker de rennen en spelen, en bij lekker weer te picknicken. In het park vind je de grote stadsspeeltuin De Speelkraam (geen vrije toegang, niet het hele jaar geopend) en kinderboerderij De Ridder.

Koogerpark - Koog aan de Zaan

Het leukste parkje van de Zaanstreek moet je weten te vinden. Het Koogerpark, oorspronkelijk het “Kooger Wandelpark” ligt verscholen in Oud Koog.

 

Log In