Strokelweg 6, 3847 LR Harderwijk

Eigen & Wijzer Harderwijk

Eigen & Wijzer vindt het van groot belang dat alle Harderwijkse kinderen kunnen genieten van kwalitatief hoogwaardige, veilige en vertrouwde kinderopvang waarbij kinderen in de gelegenheid worden gesteld zichzelf spelenderwijs te ontwikkelen. Een huiselijke omgeving met goed geschoolde pedagogisch medewerkers en per leeftijdscategorie een optimale leidster kindratio.

Eigen & Wijzer Harderwijk heeft diverse vestigingen, er is voor ieder wat wils! Heb jij een kind dat het liefste buiten speelt... kijk dan eens bij BSO Natuurlijk.

BSO Natuurlijk!

Buiten spelen, gezonde buitenlucht en bewegen vinden we belangrijk. Hier bieden we de kinderen veel uitdaging in. Deze geweldige locatie biedt ruime mogelijkheden om dagelijks activiteiten aan te bieden op het gebied van natuurbeleving. Door veel in en met de natuur bezig te zijn worden kinderen zelfredzamer en leren zij goed hun grenzen kennen. Bij het spelen in het bos leer je niet alleen op jezelf te vertrouwen maar leer je ook je fantasie te gebruiken, losse takken die je tegen elkaar aan zet zijn opeens een hotel of kasteel geworden en met losse takken op een hoop gegooid kan je mikado spelen.
Voor de invulling van de activiteiten werken we samen met de scouting. De kinderen leren spelenderwijs over insecten, planten en bomen, hoe ze met een kompas kunnen wandelen en hoe ze hutten kunnen bouwen.

Locatie in clubhuis van de scouting

BSO Natuurlijk! is gevestigd in het clubhuis van Scouting Verbraak Margriet Groep. Elke dag komen er kinderen met veel plezier op deze scoutinglocatie ontspannen na een dag school en lekker genieten van alles wat er geboden wordt aan natuur en beleving. Er is een groot aanbod aan buitenactiviteiten; buiten spelen is gezond en de omgeving biedt vele mogelijkheden. Ook binnen worden diverse workshops en activiteiten aangeboden.

Groep

De groepsruimtes zijn gedeelde ruimtes. Van maandag tot en met vrijdag worden de ruimtes gebruikt door Eigen&Wijzer voor de buitenschoolse opvang, in de weekenden zijn de kinderen van de scouting actief in het clubhuis. We beschikken over twee prachtige binnenruimtes met gezellige zithoeken en grote tafels.Tijdens de opvang zijn de ruimtes huiselijk ingericht met allerlei uitdagende spelmaterialen. Er is een zithoek en er zijn gezellige speelplekken gecreëerd waar de kinderen zich kunnen verkleden, kunnen knutselen en deel kunnen nemen aan de workshops die worden geboden. De spelmaterialen zijn in samenspraak met de kinderen aangeschaft.

De opvang bij BSO Natuurlijk! staat primair in het teken van natuurlijke activiteiten. Uitgangspunt is dat de kinderen kennismaken met de natuur. de kinderen leren bijvoorbeeld dat je van brandnetels soep kunt maken, voor vogels een taart kunt maken, ze doen een speurtocht met kompas en wandelkaart, ze leren van alles over insecten en maken een kijk-, luister- en voelwandeling door het bos. Kinderen van deze BSO leren te vertrouwen op hun intuitie, worden zelfbewuster en creatiever in het vinden van oplossingen.
Naast de binneactiviteiten worden er dagelijks uitdagende buitenactiviteiten aangeboden om te stimuleren dat kinderen bewegen in de gezonde buitenlucht.

Medewerkers
Het team bestaat uit vaste enthousiaste en betrokken pedagogisch medewerkers. De pedagogisch medewerkers zijn gediplomeerd en in het bezit van een EHBO-diploma. Er zijn dagelijks medewerkers aanwezig die in het bezit zijn van een BHV-diploma. De kinderen worden begeleid door pedagogisch medewerkers met een extra kwaliteit welke waardevol is voor BSO Natuurlijk!. Wij zoeken altijd naar goede combinaties van elkaar aanvullende kwaliteiten in teams van medewerkers. Er is een pedagogisch medewerker werkzaam die extra is opgeleid om kinderen natuureducatie te bieden. Daarnaast een medewerker met een bijzondere creativiteit in het organiseren van natuurlijke buitenactiviteiten welke bijvoorbeeld goed tot haar recht komt naast een pedagogisch medewerker die goed overzicht kan bewaren, zorgt voor de kinderen en hen leert sociaal weerbaar te zijn. Wij koesteren de kwaliteiten van onze medewerkers en zetten de medewerkers op de juiste wijze in. Met iedere individuele medewerker bespreken wij de wensen voor de toekomst en stellen we een ontwikkelplan op.
We zijn trots op ons professioneel samenwerkend team met een open houding en grote zorg voor elkaar en onze kinderen. Nieuwe initiatieven worden toegejuicht en door de korte communicatielijnen zijn deze snel in de praktijk te brengen.

Openingstijden
Tijdens schooldagen:
Naschoolse opvang: op maandag, dinsdag en donderdag van 15.15 tot 18.30 uur,
op woensdag, donderdag (voor de kinderen van De Wegwijzer) en vrijdag van 12.00 tot 18.30 uur.

Tijdens vakanties en studiedagen:
Naschoolse opvang: van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 18:30 uur.

Selecteer je locatie: