Jufferenstraat 6-8, 8081 CR Elburg

Vier een super gezellig kinderfeestje bij Museum Elburg, waarbij de kinderen spelenderwijs iets leren over de archeoloog en zijn werk en natuurlijk de schat vinden.

Kinderfeestje bij Museum Elburg

Zoek de schat! 

Info voor ouders: 
In Elburg ligt een schat verborgen. In de stad zijn allemaal sporen te vinden die leiden naar de schat. Ga met de archeoloog op stap en volg zijn aanwijzingen op. Op het eind vind je, met behulp van de kaart(en) en de archeoloog, de schat! Het is leuk als de kinderen aankomen in Museum Elburg ze nog niet weten wat er staat te gebeuren!

Doelgroep:
Kinderen van zeven tot en met ca. twaalf jaar (min. 8, max. 12 pers., bij minder dan 8 voor 8 betalen).

Duur programma:
1 ½ tot 2 uur, de ervaring is dat kinderen die wat ouder zijn de zoektocht naar de schat sneller hebben opgelost.

Begeleiding:
2 personen vanuit het museum. Eén persoon om de schat te verbergen, de andere om de kinderen te begeleiden.

Opzet:
De kinderen worden in het museum ontvangen met limonade en iets lekkers. Ze krijgen een video over het werk van een archeoloog te zien. Daarna krijgen ze de eerste envelop. Ze komen tijdens hun zoektocht naar de schat allerlei brieven tegen met aanwijzingen, kaarten en sleutels van diverse plekken in de stad.

De kinderen gaan op zoek naar de archeoloog bij het muurhuisje. Maar hier is hij niet. Wel een nieuwe envelop met een brief erin en de sleutels van de kazematten en de Vischpoort. Verder geeft de archeoloog de aanwijzing dat er schatkaarten zijn.

Eerst gaan de kinderen naar de kazematten op zoek naar de archeoloog en zijn schat en ook mogelijk de schatkaart. In de Vischpoort vinden de kinderen een brief en ook de schatkaarten. Er is per kind één schatkaart. Daarna gaan we met de kinderen naar de Sint Nicolaaskerk. Daar is de archeoloog aan het werk met zijn metaaldetector. Vervolgens helpt de archeoloog hen de schat te vinden, met daarin een cadeautje voor alle kinderen.

Bijzonderheden:
De ouders van de jarige kunnen cadeautjes meenemen voor de aanwezige kinderen. Deze cadeautje kunnen dan in de schatkist gestopt worden om aan het einde van het feestje de kinderen te bedanken (voor hun aanwezigheid). Dit kan uiteraard ook alleen een cadeau worden voor de enige echte jarige. Afmetingen schatkist ongeveer 35x21x12cm. Graag ontvangen wij deze cadeautjes minimaal een dag van tevoren. Mocht dit niet lukken omdat u van ver moet komen dan graag even overleggen hierover. Indien u de cadeautjes door Museum Elburg laat aanschaffen komen deze kosten voor uw rekening.

 

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Indoor
  • Outdoor